Sevgili okuyucularım,
Bu hafta TRT ekranında iki önemli maç ile heyecanlandık. Beşiktaş’ımız Napoli karşısında 79’da penaltı ile golü bulurken, 3 dakika içinde kalesinde golü görmesi ile birlikte galibiyeti koruyamaması hepimizi çok üzdü. Hala kara kartalımızın şampiyonlar liginde şansı bir hayli fazla olduğunu söyleyebiliyoruz. Salı günü erkek izleyici Beşiktaş-Napoli maçını izleyince, reyting sıralaması da değişip, ATV’de yayınlanan ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ dizisi başladığından bu yana ilk defa geçildi. Peki kime geçildi. Star TV’de salı akşamı ikinci bölümü yayınlanan Cansu Dere’nin başrolünde oynadığı ‘Anne’ dizisine geçildi. Önümüzdeki haftalar ‘Anne’ ile ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ arasındaki zirve rekabeti kıyasıya sürecek. Erkekler ATV’de bayanlar ise Star TV’de olacak. Bakalım bu kumanda rekabeti kimde olacak. ‘Anne’ dizisinin önemli ayrıntısı senaryonun yaşadığımız dünyanın önemli aynası olarak karşımıza çıkarması. Sorumsuz bir baba ve yetersiz bir annenin ufacık bir çocuğa yüklediği hayat kamburu ve vicdanli bir genç kadının sadece elini değil, bu trajediye yüreğini koymasıdır.

* * *

Rotamızı persembe akşamı İngiliz temsilcisi karşısında büyük bir zafer yakalayıp 7 puanla grubunda lider olan Fenerbahçe’ye çeviriyoruz. M.Sow’un attığı muhteşem röveşata golle perdeyi açan sarı lacivertli takım, 2-1’lik skorla İngiliz devi Manchester United’ı tepetaklak yaparken taraftarına büyük bir coşku yaşattı. Türk sanat müziğinin sevilen sesi Melihat Gülses, gönüllerde taht kurmuş dillerden düşmeyen şarkılarını okuyarak ‘Gönülle Dil Arasında’da salı akşamları 21.00’de canlı yayınla TRT Müzik ekranında sevenleri ile buluşuyor. Tam bir müzik ziyafeti diyebiliriz. Melihat Gülses bilirsiniz müthiş bir ses olmakla beraber konserlerin aranılan ismi olduğunu da söylemek istiyoruz. Özellikle hayırseverliğiyle tanınan Melihat Gülses, birçok genç sanatçıya büyük örnek teşkil ediyor. Yılların tecrübeli sanatçısını biz de yaptığı başarılı programlarından dolayı tebrik ediyoruz.

* * *

‘Hayat Bazen Tatlıdır’ bu akşam yine izleyici ile buluşuyor. Birkaç hafta evvel başlayan dizi kısa bir süre içerisinde zirveye oturdu. Dizinin fragmanları yayınlandığı gün bu dizi birinci olur demiş hatta bu köşemden yazmıştım. ‘Hayat Bazen Tatlıdır’ beni yanıltmadı. Misafir olduğumuz bu dünyada onca olumlu ve olumsuz yaşadıklarımıza rağmen “Bazen hayat tatlıdır” diyebilmemiz bir yaşam tebessümünden ibarettir. Ben de bu insiyatifi destekliyor ve de “Hayat Bazen Tatlıdır” diyorum...