Bu hafta ‘Anne’ dizisiyle yazıma başlamak istiyorum… Dizinin bu haftaki bölümünde çok dramatik dakikalar vardı. Tatile giden annenin Melek isimli yavrusuyla telefon konuşması yürekleri dağladı. Ekran başındaki milyonlarca izleyiciyi ağlattı.
Tatile giden anne, Melek’i erkek arkadaşının istememesi yüzünden yanında götürmez ve gittiği sayfiye yerinden yavrusunu telefonla arar. “Anneciğim, eğleniyor musun?” sorusu bölümün ağlatan dakikalarıdır. Hakikaten dizinin içinde çok dramatik sahneler var. ‘Anne’ bence son yılların konu olarak en başarılı dizisi diyebiliriz. Dizi, reyting karnesinde geçtiğimiz salı Dinamo Kiev-Beşiktaş müsabakasını da Total’de yani Tüm Kişiler’de geride bıraktı. Böylece birinciliği kucaklamasıyla büyük bir başarıya daha imza atmış oldu.

* * *

Dinamo Kiev-Beşiktaş demişken, kahır gecesinden bahsetmek istiyorum. İyi bir Beşiktaş taraftarı olduğumu herkes bilir. Son yıllarda hiçbir galibiyeti bu kadar çok istememiştim. Dolmabahçe’de, Kapalı’nın tam ortasında, 1970’li yıllarda ‘Aldırma Kartal’ bestesini yaparken siyah-beyaz renkleri yürek yapmıştık. Beşiktaş aşkı farklı bir duygudur. Sevincinizde, üzüntünüzde hep ağlatır. Kiev maçına çıkarken bizim Kartal, öyle umutluydum ki, “Bu sefer olacak” diyordum. Maalesef hayaller daha ilk 30’uncu dakikada Kiev’de dondu kaldı. Halbuki Şenol Hoca başarıyı hak etmişti. Futbolcular keza öyle. Tüm bu kötü kadere bir de İskoç hakem eklenince 6-0’lık tarihi hezimet geldi. Ama şuna inanıyorum, bu skor Beşiktaş’a yolunu mecburi UEFA Avrupa Ligi’nde devam ettireceğine göre takım UEFA Kupası’nı da  kaldıracaktır. Bir de Caner Erkin’in sahadaki büyüklüğüne salı akşamı bir kez daha inandım. Sakatlanması, takımın defansif yönünü tamamen etkiledi. Fenerbahçe ise UEFA Avrupa Ligi’ndeki başarısını Feyenoord karşısında deplasmanda sürdürerek kendini Avrupa’da bir kez daha alkışlattırdı.

* * *

TRT1’de yayınlanan ‘Diriliş: Ertuğrul’, iyi reyting alarak yoluna zirvede devam ediyor. ‘Kurtlar Vadisi’nin yıllardır var olan erkek izleyicisinin neredeyse hepsi ‘Diriliş: Ertuğrul’ izliyor. Üstüne üstlük dönem dizilerini seven halk kitlesi de bu seyirciye eklenince ortaya bu müthiş reytingler çıkıyor. ‘Diriliş: Ertuğrul’ yönetimine ve ekibine bravo diyoruz. Daha uzun yıllar bu süper performansını sürdürür diye düşünüyorum. ‘Vahe ile Evdeki Mutluluk’ olarak bugün saat 11.00’de Hatay’da olacağız. Muhteşem bir şehir, kaçırmayınız...