Sevgili okuyucularım, çok yazıldı çok çizildi. Euro 2016’da ilk sınavımız bugün Paris’te Türkiye saati ile 16.00’da Hırvatistan ile olacak. TRT 1’in canlı yayınlayacağı maç için nefeslerimizi tuttuk ve Fatih’in aslanları ile zafere kilitlendik. Star TV’den ekrana gelmeye hazırlanan ‘Şahane Damat’ dizisi izleyiciyi kendine bağlayacak. Yapımcılığını televizyon dünyasının çok ünlü yönetmeni Osman Sınav’ın yaptığı dizinin oyuncu kadrosunda güçlü isimler rol alıyor. ‘Şahane Damat’ ile ilgili merak edilenleri biraz anlatayım. Tecrübeli yönetmen Raşit Çelikezer’in üstlendiği dizinin oldukça kalabalık ve iddialı bir oyuncu kadrosu bulunuyor. Başrollerini genç ve yetenekli oyuncular Burcu Özberk ve Ali Ersan Duru’nun paylaştığı dizide, tecrübeli sanatçılar Nükhet Duru ve Erhan Yazıcıoğlu da yer alıyor. Hande Kaptan, Mesut Yılmaz, Murat Carim, Selin Uçer, Binnur Şerbetçioğlu, Köksal Engür, Leyla Göksun ve Delim Gürata da oyuncu kadrosunda yer alan isimlerden. Sürprizlerle dolu, eğlenceli bir aşk hikayesinin anlatıldığı ‘Şahane Damat’ çok yakında Star TV ekranında olacak.

* * *

Dizinin başrol oyuncusu Burcu Özberk, 12 Aralık 1989 Eskişehir doğumlu. Yay burcu olan genç oyuncu, tiyatrolarda da yer almıştır. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunu olan Özberk, ilk ekran deneyimini ‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisinde yaşamıştı. Bu dizide canlandırdığı Huricihan Sultan karakteri ile beğeni kazanmıştı. ‘Güneşin Kızları’ dizisindeki Nazlı Yılmaz karakteri hayatının dönüm noktası olmuştur. Erdal Beşikçioğlu’nun Tatbikat Sahnesi’nde ‘Marquis de Sade Quills’ ve ‘Woyzeck Masalı’ oyunlarında rol almıştır. Erkek oyuncu Ali Ersan Duru ile iyi bir ikili olacaklarını düşünüyorum. Star TV bence bu dizi ile çok iyi işler yapacak. ‘Şahane Damat’ın yazın dizisi olacağını düşünüyorum.

* * *

Rotamızı yapımcılığını yaptığım programıma çeviriyorum. Kendi programımı yazmak adetim değildir ama bugünkü bölümümüz çok anlamlı. Onbir ayın sultanı mübarek Ramazan günlerindeyiz. Bu hafta Konya’da Hz. Mevlana’nın türbesini ayrıca Hz. Mevlana’nın hocası Şems-i Tebrizi Hazretleri’nin sandukasını ziyaret edip ekranlarda görmediğiniz Hz. Mevlana’nın 22’nci kuşak torunu Esin Çelebi ile çok özel bir sohbet gerçekleştiriyoruz. Sevgi ile kalın.