Sevgili okuyucularım, yazıma Fox TV’de pazartesi akşamları saat 20.00’de yayınlanan ‘Aşk Yalanı Sever’ dizisi ile başlamak istiyorum. Dizi yayın hayatına istenilen, umut edilen reytinglerle başlamadı. Bence dizinin senaryosundan ziyade prototipte olduğu yer çok önemli. Pazartesi günleri 2 yıldır çok iyi giden bir ‘Paramparça’ dizisi var ve aynı zamanda gençlerin ilgiyle izlediği ‘Kırgın Çiçekler’ var. Üstüne üstlük ‘Survivor’ fırtınası da mevcut. Tüm bu saydığım yayınlar arasına sezonun sonuna doğru giren ‘Aşk Yalanı Sever’ dizisinin bu sonuçları alması doğal. Fox TV’den bahsetmişken Fatih Portakal’ın müthiş başarılarına da değinmek istiyorum. İnanılmaz iyi bir kitle yaparak Fatih Portakal yoluna devam ediyor. Doğan Şentürk’ün Genel Yayın Yönetmenliği’ni yaptığı Fox Ana Haber, reytinglerin tüm formüllerini çözmüş durumda. Hazır reyting demişken ‘reytinglerin efendisi’ Müge Anlı’nın bu hafta yine ilk 100 sıralamada 5’inciliklerde olduğunu vurgulamak istiyorum. Sabah kuşağında olup da ilk 100 yayın reyting karnesinde 5’inci olmaya ben rekorların rekorı diyorum.

* * *

Rotamızı Fenerbahçe’ye çevirmek istiyorum. Ziraat Türkiye Kupası’nda Konya Arena’da yarı finalin ilk karşılaşmasında müthiş bir başarı elde ederek, eski hocası Aykut Kocaman’ın takımını 0-3 ile geçerek final vizesini alıp, İstanbul’daki karşılaşma için çok büyük bir avantaj elde etti. Galatasaray da deplasmanda 1-3’lük skorla Rize’yi geçerek ezeli rakibi Fenerbahçe’nin finaldeki muhtemel rakibi olacak. İlk maçlarda alınan her iki skor da Antalya’daki finalin adını belirledi diyebiliriz. TV dünyasında dizi rekabetleri kıyasıya sürüyor. Pazartesi ‘Paramparça’, çarşamba günleri ‘Kara Sevda’ ve cuma günleri ‘Kiralık Aşk’ dizisi ile zirveye oynayan Star TV’de bu akşam ‘46 Yok Olan’ var. Erdal Beşikçioğlu’nun başrolde oynadığı dizi iyi bir izleyici kitlesi elde etti diyebiliriz. Çok iyi bir oyuncu olan Erdal Beşikçioğlu’nun özel bir kitlesi olduğunu görebiliyoruz.

* * *

TV8’de yeni başlayan ‘Fenomen’ programı, sezon sonu olmasına rağmen sessiz sedasız bir şekilde AB kategorisinde iyi başladı. Caner Erdem ve Hakuk Şirin yapımcılığındaki programı Öykü Serter sunuyor. Haluk ve Caner ikilisi Show TV’de beraber yöneticilik yaptıkları yıllarda da hep program formatlarına yönelik çalışırlardı. Kader onları patron oldukları kendi işlerinde bir araya getirdi ve ikili bugünlere geldi. Neyin üstünde çok mücadele verirsen onda başarılı oluyorsun. Kısacası ‘ne ekersen onu biçersin’. Sevgi ile kalın...