Kimi karışıklıklar, kargaşalar ve sorunlarla gölgelenen günlerimize yine kitaplar ışık tutuyor. Yaz ve bayramlar dinlencelerinde olduğu gibi zaman bulunduğunda da ellerden düşmeyen kitaplar, insan zihnini uyanık ve diri tutuyor. Yayınevleri, çalarını sürdürüyor. Okulların açılması işlerini ağırlaştırsa da kültür ve sanata katkılarını yılmadan birbirine ekliyorlar.
Biz de yeni kitapları okurlarımıza duyurma görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz:
- Çolpan Işın TANER’in Annie BESANT’tan başarıyla dilimize çevirdiği “KARMA” adlı kitabın 2. baskısı CİNİUS Yayınları’ nın ürünü.
- Hüseyin Harun YÖRGÜÇ’ ün altı bölümden oluşan Amasya ağırlıklı “Benimle Gitmesin” adlı renkli kitabı SAKÜDER Kültür Yayınları’nın 19. yayını.
- E. Kara Pilot Kıdemli Albay Sacit SÖNMEZ’in “Millî Şef İsmet İnönü” adlı resimli yeni kitabı ile “Aziz Şehitlerimiz, Kahraman Gazilerimiz ve Sevgili Mehmetçiklerimiz-MEHMETÇİK İÇİN CAN FEDA” adlı kitabı, resimler ve yazılarıyla kişisel yayınları.
- Şair, yazar ve yayıncı Muzaffer İlhan ERDOST’un özenle sürdürdüğü çabalarının ürünleri ONUR Yayınları’ndan yeni kitaplarla kitaplıkları zenginleştirmektedir. Çoğu ikinci baskıları yapılan kitaplarından 2015’te yayımlanan yenileri 1. “Hapisaneye Üniversite Üniversiteye Cami, İslâmın Siyasallaşması, Bilimin İslâmlaşması” 2. “Etnik Ayrışma Ulusal Bütünleşme-Kürtler ve “Kürtler”, 3. “Havada Yanan Güvercin (Şiir/ler)”, 4. “İkinci Yeni-Kuzunun Ağzındaki Tilki”
- Şair Ahmet ÖZER ile Tansu BELE’nin hazırladıkları “Aydınlanma Savaşçısı İSMET KEMAL KABADAYI” adlı anı kitabı ARTSHOP Yayınları Armağan Dizisi’nin 3.ürünü.
- Ahmet OTMAN (Salihli’de yayımlanan Bizim ECE dergisinin kurucusu ve yönetmeni)’ın “Salihli’li Olmak-Salihli’nin Dışardaki Yüzü” adlı zengin içerik ve nitelikli baskılı araştırma biyografi kitabı kendi yayını.
- Kurtulmuş Tayanç ÇALIŞIR’ın “15 Temmuz ve FETO-Bir Terör Örgütünün Anatomisi” adlı kitabı KAYNAK Yayınları’ nın ürünü.
- Sarp EVLİYAGİL’in hazırladığı “Müze Evliyagil” albümü Ajans-Türk yayını.
- Ressam yazar Bedri BAYKAM’ın “Sivil Diktaya Hayır” adlı, değişik konulara değinen kitabı Piramid Film Prodüksiyon yayını. Ayrıca “Bedri Baykam 4Ds” ve “Bedri Baykam Arkabahçe” adlı açıklamalı albümleri de Piramid Film Prodüksiyon ürünleri.
- Üretken yazar Ahmet KÖKLÜGİLLER’in 3 yeni yapıtı: 1. Otuz yazısını içeren “Atatürk’te Birleşmek”, 2. Yine otuz yazısından oluşan “Dünden Bugüne Eğitim Öğretim Öğretmen” adlı kitapları IQ Yayıncılık’ın ürünleri, 3. Beş yabancı, kırküç Türk ünlüsünü anlatan “Ünlü Kişilerin Çocukluk Anıları” adlı kitabı BAYGENÇ Ajans Yayıncılık’ ın 54., GÜNCEL Sanat Dergisi Anı Dizisi’nin 1.yayınıdır.
- Araştırmacı yazar Ali ÖZSOY’un “Hırsız Var! (l7-25 Aralık Bir Sıfırlama Öyküsü)” adlı, belgesel nitelikli kitabının 3. baskısı İLERİ Yayınları’nın ürünü.
- Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel Okulları’nın bilimsel ve kültürel etkinliklerine ilişkin kitaplarla kuruluşlarının 20. yılına ilişkin kitap içerikli dergi yayını da ilgiyle karşılanmıştır.
- Yazar öğretmen Vecihi TİMUROĞLU’nun “İnanaçları Uğruna Öldürülenler” adlı kitabı BERFİN Bahar dergisinin yeni yayınlarından.
- Ünal KARAOSMANOĞLU’nun “Yaşadıklarım, Paylaşamadıklarım - 15 Temmuz 2016’ya Giden Yol” adlı kitabı ALİBİ Yayıncılık ürünüdür.
- Ahmet Zeki YEŞİL’ in “Hunili Kral” adlı mizah kitabı, MÜHÜR Kitaplığı’nın 230. yayınıdır.
- Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden emekli olmakla birlikte çalışmalarını devingenlikle sürdüren Prof. Dr. Cevat GERAY’ın “Kent Planlamasının Başlıca Uygulama Araçları” adlı kitabının Dr. Hasan Hüseyin DOĞAN’ın yayına hazırladığı yeni basımı PALME Yayıncılık’ın ürünüdür.

DERGİLER

- Ankara’da MESA Mesken Sanayii A.Ş.’nin Mesa ve Yaşam adlı üç aylık dergisinin Eylûl-Kasım 2016 sayısı öncekiler gibi zengin içeriğiyle, özellikle tanınmış sanatçımız Yıldız KENTER’in yaşamıyla ilgili sayfaları beğeni topluyor.
- Ankara’da Düzen Sağlık Grubu’nun Eylûl 2016 73. sayılı bülteni de 20. yılında dolgun içeriğiyle ilgi toplamayı sürdürmektedir.
Dil Derneği’nin aylık Türk Dili dergisi, dilseverlerin özgün yayını olmak niteliğini özenle korumaktadır.

ANIMSATMA

Okulların yeni öğrenim yılında öğrencilere A. Adnan ÇAKMAKÇIOĞLU (Adnan ARDAĞI)’nun “Çocuklar İçin NUTUK” kitabını önemle öneririz. (BU Yayınevi-İstanbul)