Kimi zaman kendisiyle baş başa kalmak isteyen insanın başını koyacağı tek omuz kitap oluyor. Çevresinden, yakınlarından bile uzak kalıp dinlenmekten çok içindeki fırtınayı dindirmek için kitaba sarılıyor, kitapçıya koşuyor. Kitap onu, o da kitabı dinliyor. Öğrenmek, dünyayı, tüm evreni dolaşmak, hattâ bilimsel atılımlarla doğaüstü durumlara uzanmak kitapla gerçekleşiyor. Bu nedenlerle kitapların yaşamımızdaki önemli yeri asla yadsınamaz. En yakın, en içtenlikli, en yararlı dostlarımızdır.
Yaz aylarının bunaltıcı sıcaklığının renkli serinliği kitaplarla yaşanır. Yazarların gönderdiklerini size ileterek dinlencenize rüzgâr tutmak istiyoruz. Kimi gazetelerin kitap ekleri de bu katkıyı sürdürmekte, yazarlardan yayınlara değinenler de ilgileriyle okurlarına yardımcı olmaktadır.
- Emekli Tümgeneral Osman ÖZBEK’in “Türkiye’nin Karanlık Yılları-14 Yıllık Enkaz, 2002-20l6” adlı kitabı ALİBİ Yayınları’nın ürünü. AKP iktidarı döneminin iyi bir fotoğrafı.
- Ayşe Seyla ERTEM’in “R’leri Söyleyemeyen Çocuk-Bir Öğretmenin Anıları” adlı, resimler ve şiirlerle örülmüş anı yazılarını içeren kitabı BİZİM Kitaplar’ın yayını.
- Emekli Öğretmen Mustafa KAYA’nın “Mektup Yazsam Okur Musun?” adlı, yaşamı değerlendirme yazılarından oluşan kitabı KARİNA Yayınları’nın ürünü.
- Öyküleriyle tanınan yazar Emine AYDOĞDU’nun 42 güzel yazısını içeren 5. kitabı TULPARS Yayınları’nın yeni ürünü.
- Annesi Rasime Şeyhoğlu’yla birlikte köylerde açtıkları kitaplıklarla tanınan emekli öğretmen Recai ŞEYHOĞLU’nun 18. kitabı “İzler ve Yankılar-Kendimden, Bölgemden, Ülkemden” adını taşımakta, denemelerini içermektedir, kişisel yayınıdır.
- Emekli Kara Pilot Kıdemli Albay Sacit SÖNMEZ’in ATATÜRK albümü niteliğindeki çalışmalarının yenisi Atatürk’ün güzel ve az yayımlanmış fotoğrafları, unutulmaz sözleri ve Atatürk’le ilkeleri konusunda yazarların seçme yazılarıyla, yine kişisel yayını olarak çıktı.
- Ankara Barosu Spor Kurulu’nun Av. Tacar ÇAĞLAR’ın editörlüğünde hazırlanarak yayımlanan “Av. Hasan Aydın TANSU Armağanı” önsöz ve sunuştan sonra sporla ilgili 30 doyurucu yazıyı içermektedir.
- Emekli öğretmen Gönül PALAOĞLU’nun “Tatlıdan Tuzludan” adlı, bisküviler, kekler, reçeller, tuzlu çörek ve börekler, tatlılar, pastalar konularında aranan kitabının 2. baskısı BİLGİ Yayınevi ürünlerinin yenilerinden biri.
- Emekli Tümgeneral Beyazıt KARATAŞ’ın “Bir Rus Savaş Uçağı Düşürmenin Anatomisi” kitabında; NATO üyesi bir ülkenin Rus uçağı düşürmesinin bilinmeyen gerçekleri açıklanmaktadır. Yayın ALİBİ yayıncılığın ürünüdür.
- CHP Milletvekili Dr. Aytun ÇIRAY’ın siyasal çalışmaları kapsamında uyarı ve önerilerini içeren “Testi Kırılmadan Önce” adlı kitabı TOGAN yayıncılığın ürünüdür.
- Emekli yargıç Sabri ÇİÇEKLİ’nin meslek anılarına ilişkin 136 yazısını içeren 2. kitabını “Adaletin Kestiği Parmak” adıyla TURHAN Kitabevi yayımladı.
DERGİLER: Çağdaş Türk Dili (Ank.), İnsancıl (İst.), Biz ECE (Salihli), Tarih ve Gündem (İst.), MAYA (İst.), Antik Dekor (İst.), ŞEHİR (Devrek), Kıyı (Trabzon), Berfin Bahar (İst.), İleri (Ank.) Terazi (Ank.)