“Hanefi” Avcı.
Sünni mezhebinin adını taşıyor.
Kendisi sağcı.
Mütedeyyin polis şefi.
Ömrü boyunca sol’la mücadele etti.
Solcuları takip etti.
Solcuları hapse tıktı.
Gün geldi...
Sağcıların dincilerin kumpasıyla Silivri’ye tıkıldı.

*

“Beni kurtar” diye yardım istediği avukatın adı neydi biliyor musunuz?
Fidel!

*

Lakap filan değil ha...
Nüfus kağıdında yazıyor.
Avukatın adı soyadı, Fidel Okan.

*

Türkiye’de Küba liderinin adını taşıyan üç binden fazla Fidel var. Enteresan öyküleri var. Niğdeli Fidel mesela, 12 Eylül darbesinde hapse atılan ve doğum müjdesini demir parmaklıkların ardında öğrenen bir babanın oğlu... Mersinli Fidel, babası sendikacıymış, doğum esnasında grev gözcüsüymüş, bebek doğar doğmaz moral olsun diye grev çadırına getirilmiş, orada adı konulmuş.

*

Fidellerimizin hepsi erkek değil, kız Fidellerimiz de var, bakanlık da yapan Chp milletvekili Fuat Çay’ın kızı Fidel... Evhanımı Fidel var. Bilgisayar teknisyeni, tekstilci, esnaf Fidellerimiz var.

*

Hiç unutmam, Akp iktidara geldiğinde haber yapılmıştı, 2004’te Türkiye’de dünyaya gelen 87 bebeğe Recep adı verilirken, 20 bebeğe Tayyip adı verilirken, sadece dört bebeğe Recep Tayyip adı verilirken, aynı sene, 260 bebeğe Fidel adı verilmişti. Bu haber ilk ve son oldu... Bir daha kimse böyle bir haberi yapmaya cesaret edemedi!

*

Rahmetli Fidel, bizim Fidellerin doğum haberini aldığında, düğün gibi güzel günlerinin haberini aldığında, elçilik vasıtasıyla tebrik mesajı gönderiyordu. Bizim Fideller de, rahmetli Fidel’in doğumgününde Küba’nın Ankara büyükelçiliğindeki törene katılıyordu.

*

Hatta, 74’üncü doğumgünü töreninde, Küba elçisi Jorge Benitez aynen şunu demişti: “Bu kadar çok Fidel’i hiç birarada görmemiştim.”

*

Mustafa Kemal hayranıydı Fidel... Türkiye’ye geldi, “Atatürk’e ve devrimine hayranım, ben de ülkemde devrim yaptım ama, onun yaptıklarını yapamadım, kendinize başka lider aramayın” dedi.

*

Atatürk’ün heykelini başkent Havana’nın göbeğine dikti, altına “yurtta sulh, cihanda sulh” yazdırdı.

*

Şu anda Türkiye’de “sadık” anlamına gelen Fidel adını taşımak suç değil... Ama eskiden kabustu. Evladına Fidel adını veren aileler veya Fidel adını taşıyan çocuklar, vebalı muamelesi görürdü, sağcıların hışmına uğrardı. Amerikalılar cici çocuk, Fideller gomonistti... Suçsuz günahsızken, durup dururken gözaltına alınma sebebiydi.

*

Kime yaptırırlardı bu işleri?
Hanefi gibi polislere yaptırırlardı.

*

Kim kurtardı Hanefi’yi?
Fidel kurtardı!

*

Avukatın adının Fidel olması, elbette tesadüftü ama... Hanefi’nin Fidel’den yardım istemesi, sadece akp-feto ilişkisini değil, devlet-cemaat yolunu açan 12 Eylül’ün de teşhiri anlamına geliyordu.

*

Efsane Fidel’in ölümü vesilesiyle, tarih huzurunda kayda geçirelim.

*

Emperyalizm maşası fetoculara karşı, Türk mahkemelerinde, Atatürk hayranı Fidel’in adıyla mücadele verilmesi... İlahi adaletti.

-----------------------------

Adam’ı imzalamak için bugün saat 12’de Ankara’da Tunalı D&R’deyiz.