ata2007 senesi, İzmir...
Alsancak’ın en meşhur dövmecisi Köprüaltı’na gençten biri girer. Kolunu sıyırır. Dirseğine doğru Mustafa Kemal’in imzası vardır. Bir bankada çalıştığını, bu dövme yüzünden işten atılmakla tehdit edildiğini anlatır. Tırsmıştır. Ekmek parası filan diye ağlar. “Silin” der.

*

(Hep söylerim, ekmek parası diye ağlayanın maaşını, tavuk gibi buğdayla ödeyeceksin.)

*

Adeta bomba düşer dövmeci dükkanına...
Müşteri velinimettir filan demezler, “bu gördüğün eller Atatürk’ü yazar, Atatürk’ü silmez” diyerek, kapı dışarı ederler!

*

Sonra da, internet sitelerinden alenen duyururlar, “ey ahali, madem öyle işte böyle, bugünden itibaren burada Atatürk’ün imzası bedava!”

*

İlk olarak kim, nerede yazdırdı bilmiyorum ama, Atatürk imzasının furya haline gelmesinin miladı, bu olaydır.

*

Bir ödlek geri adım attı.
Onbinlerce cesur öne çıktı.

*

Atatürk’e sövme modası...
Atatürklü dövme modası yarattı.

*

İzmir’in çılgın yüreği Köprüaltı örnek oldu, sırf İzmir’de yapılan Atatürk dövmesi yüz bini aştı. Yetişemiyorlar, her gün 30-40 kişi kazıyor vücuduna... Omzuna, bileğine, iman tahtasına, kalbinin üstüne... Doktor var, avukat var, esnaf, öğrenci, ev kadınları var. İstanbul’a sıçradı, patladı... Ankara, Antalya, Bursa, Trabzon, Muğla, Tekirdağ, Eskişehir dövmecileri, milli günlerde artık neredeyse sadece bu imzayı kazıyor. 29 Ekimlerde, 10 Kasımlarda Mustafa Kemal için ücretsiz çalışan 400’ün üstünde dövmeci var.

*

Dini gerekçelerle dövme yaptırmayan, otomobiline yapıştırıyor. Taksilerin camlarında... Motosikletine, kaskına, hatta bebe arabasına yazdıranlar var. Atatürk imzalı küpe kulaklarda, rozet yakalarda.

*

Vefatından tee 78 sene sonra, hiç tanışmadığı, hiç görmediği insanların bedenine imzasını atan bir başka lider var mı dünyada?

*

Sadece 57 sene yaşadı, ömründen daha uzun süredir, 78 senedir aramızda değil ama... Bir ölüm, bundan daha ölümsüz olabilir mi?

*

Ve dün, gördük tekrar onurla...
Her senekinden daha kalabalık.
Her senekinden daha şuurlu.
Her senekinden daha özlemle.
Her sene...
Bir öncekinden daha büyüyerek.

*

Her 10 Kasım’da...
Yeniden doğarak.

*

Neymiş, işten atarlarmış...
Bizim işimiz Atatürk arkadaş.

*

Yazacağız onu daima, bu toprakların dağına taşına, bileğimize, şah damarımıza... Her gecenin, sabahı vardır. Cumhuriyet dediğin, korkak babalar tarafından kaybedilir, yürekli evlatları tarafından geri alınır.

*

Mustafa Kemal...
İlelebet payidardır.