TL’den YTL’ye geçildi, asrın liderimiz “paramıza itibar kazandıracağımıza dair söz vermiştik, alınterimizin semeresi ortaya çıktı” dedi. Dolar 1.3 lira oldu.

*

YTL’den gene TL’ye geçildi, asrın liderimiz “yıllar yılı paramızın değer kaybetmesinden şikayetçiydik, şimdi hamdolsun paramızın değer kazanmasından iftihar ediyorum” dedi. Dolar 1.4 lira oldu.

*

Liradan altı sıfır atıldı, asrın liderimiz “paramızın değeri neredeeen nereye geldi, eskiden tuvalete bir milyon liraya gidiliyordu be, şimdi artık bir liraya gidiliyor, biz işte buyuz” dedi. Dolar 1.5 lira oldu.

*

Jöleli “bir dolar bir lira olacak” dedi. Dolar 1.6 lira oldu.

*

TL’nin simgesi tanıtıldı, törende konuşan asrın liderimiz “paramızın artık tıpkı dolar gibi, euro gibi bir simgesi var, simgemizin çıpaya benzemesi, paramızın güvenli bir liman olduğunu vurguluyor, paramızın artık haysiyeti var, paramız bağımsızlığı, gururu ve onuru temsil ediyor, paramız şahlanıyor, küresel bir aktör olarak öne çıkıyor, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları artık cüzdanındaki parasıyla gurur duyuyor, iktidarımızın özetini paramızın itibarında görmek mümkündür” dedi. Dolar 1.7 lira oldu.

*

Merkez bankası başkanımız “TL’yi aslanlar gibi koruyacağız, dövizin belini kıracağız, dolar yıl sonunda 1.9 olacak” dedi. Yıl sonu geldi, dolar 2.2 lira oldu.

*

Ekonomi bakanımız “dolarla oynayanın elleri yanacak, ellerinde patlayacak, bu ülkenin aslanlar gibi lideri var” dedi. Dolar 2.3 lira oldu.

*

Asrın liderimiz “bakın çok açık ve net söyleyeyim, dolara yatırım yapanlar yaya kalabilir” dedi. Dolar 2.4 lira oldu.

*

Asrın liderimiz “sakın dolar alarak köşeyi dönerim gibi bir yaklaşım içine girmeyin, duvara çarparsınız” dedi. Dolar 2.5 lira oldu.

*

Asrın liderimiz, ekonomi bakanımız ve merkez bankası başkanımızla toplantı yaptıklarını belirterek “işi tatlıya bağladık” dedi. Dolar 2.6 lira oldu.

*

Asrın liderimiz “bir ara hatırlarsınız dolar kurunu dillerine dolamışlardı, şimdi bakın gördünüz, kurlar dengeye oturdu” dedi. Dolar 2.7 lira oldu.

*

Asrın liderimiz “dolar kurlarının dengeye oturduğunu söylemiştik” dedi. Dolar 2.8 lira oldu.

*

Başbakanımız Binali Yıldırım “dolardan bize ne, dolsa ne olur dolmasa ne olur, biz kasaya dolana bakalım” dedi. Dolar 2.9 lira oldu.

*

Asrın liderimiz “her gittiğim davette, her katıldığım nikahta söylüyorum, en az 3 diyorum, hanım kardeşlerime sesleniyorum, ben en az 3 tavsiye ediyorum” dedi. Başka bir mevzuda konuşmuştu ama, bu defa denk getirmişti... Dolar en az 3 lira oldu!

*

Asrın liderimiz “malum dolar fiyatı düştü, Rusya’yla alışverişlerimizde lira ve ruble kullanırsak, dolar daha da düşer” dedi. Dolar 3.1 lira oldu.

*

Asrın liderimiz “biliyorsunuz dolar kuru kendini korudu, çok yükselecek, patlayacak diyenler, beklenen neticeyi alamadılar, böyle bir durum söz konusu olmadı” dedi. Dolar 3.2 lira oldu.

*

Hükümet sözcümüz “dolar kuru bizdeki nedenlerden ötürü değerlenmiyor, telaşlanacak bir durum olmadığını söylemek isterim” dedi. Dolar 3.3 lira oldu.

*

Şimdi diyeceksiniz ki, hepsini anladık ama, başlıktaki kaval ne?

*

Memleketi çoban yönettiğine göre, bu tür yazıları kaval eşliğinde okursak daha rahatlatıcı olur diye düşündüm!