İngiltere'de bir seri katil korkusu yaşanıyor... Londra'da 2015'ten beri 360'tan fazla tavşan, tilki ve kediyi öldüren ve sokaklarda bırakan saldırganın son zamanlarda cinayetleri artırdığı açıklandı.

Yetkililer öldürülen hayvanların uzuvlarının ve kuyruklarının kesildiğini bildirirken, yetkililer katilin insanları hedef almasından endişe ettiklerini duyurdu. Sky News'e konuşan İngiliz üst düzey yetkililer, seri katilin ortalama bir profil sergilediğini dile getirdi. Dedektif Andy Collin, "Seri cinayetlerle hayvanlara zarar veren kişiler arasında benzerlik var ve ikisinde de karanlık bir geçmiş vardır. Burada bizi endişelendiren şey cinayetlerin artarak insanlara yönelmesi" dedi.

kedi

Collin, "Endişemiz saldırganın korunmasız kadın ve genç kızlara saldırması. Ama henüz insanlara saldıracağına dair bir kanıt bulamadık" dedi. Yetkililer, en az 30-40 kişilik bir şüpheli listesi hazırladıklarını duyururken, görgü tanıklarının ifadesine göre saldırgan 40'larında kumral bir erkek. Halk arasında Croydon kedi katili ve M25 kedi katili olarak bilinen saldırganın yüzünde yara izi olduğu belirtildi.

Öldürülen 360'tan fazla hayvandan 246'sının bu yıl öldürülmesi sonrasında soruşturmanın derinleştirildiği belirtildi. Ocak 2016'da hayvan haklarını savunan derneklerden PETA, saldırganı yakalayana 5.000 İngiliz poundu ödül vermeyi vadetmişti.