Avrupa Birliği liderleriyle Türkiye arasında aylardır devam eden gerilim sonrasında yumuşama sinyalleri geliyor... Reuters haber ajansına konuşan AB diplomatları, geçtiğimiz aylarda Almanya Başbakanı Angela Merkel başta olmak üzere birçok siyasetçinin Türkiye'ye karşı duruşunun değişmeye başladığını duyurdu.

İsmini açıklamadan konuşan bir diplomat, "Bu ilişkiden uzaklaşan ve masadan kalkan biz olmak istemiyoruz. Bu bir göz kırpma oyunu, ilk kırpan kaybedecek" dedi. Diplomatın bu açıklamaları, Yunan Başbakan Çipras'ın Washington temaslarında, "Türkiye'nin AB yolunda ilerlemesini destekliyoruz" açıklaması ve Polonya Cumhurbaşkanı Andrezej Duda'nın, Türkiye'nin AB üyeliğine destek verdiğini duyurmasından sonra geldi.

Reuters'ın haberinde, Türkiye'nin AB için önemli müttefik olduğu ve başta Suriye krizi olmak üzere birçok konuda önemli bir pozisyonu olduğu belirtilirken, ajansa konuşan başka bir üst düzey diplomat ise "Verilen fonların sayısını ve hacmini azaltmalıyız ve bunu doğrudan STK'lara vermeliyiz" yorumunu yaptı.