Son 12 yılın en kuvvetli fırtınası ABD'nin Teksas eyaletini etkisi altına almaya başladı. Harvey adı verilen fırtınanın şiddetli rüzgar ve yoğun yağış getirmesi beklenirken yetkililerden korkutucu açıklamalar geldi.

Saatte 209 kilometre hıza çıkması beklenen Harvey Kasırgası hakkında konuşan uzmanlar, "Hızla güçleniyor ve kategorisi artıyor" ifadesini kullandı. 3. kategori bir fırtına olarak tanımlanan kasırga bugün bölgede panik yarattı.

harvey2

Yerel yönetim ve güvenlik güçlerinin açıklaması ise daha korkutucu. Yetkililer Texas'a henüz ulaşmayan ve körfezde bulunan fırtına gelmeden önce bölgede yaşayanların uzaklaşmasını istedi.

Öte yandan yerel yönetim, fırtınanın nehirlerin taşmasına sebep olabileceği ve fırtınayla birlikte timsahların şehir içine gelebileceği uyarısını yaptı. NASA da uzaydan çekilen fotoğraflarla fırtınanın ulaşmak üzere olduğunu duyururken Teksaslılar marketlere akın etti. Birçok ürünün raflardan anında tükendiği Teksas'ta çekilen bir video ise yaşanan korkuyu gözler önüne seriyor.

Videoda Teksaslılar şişelenmiş suları almak için birbirleriyle kavga ederken görülüyor. ABD'de 2005'ten beri en kuvvetli fırtına olması beklenen Harvey Kasırgası'nın 97 santimetre yağış bırakması beklenirken deniz seviyesinin 3.7 metre yükselebileceği kaydedildi.

Bugün birçok okul kapanırken 5.8 milyon nüfuslu Teksas sahili boşalmaya başladı. ABD Başkanı Donald Trump da bir açıklama yaparak, vatandaşların bölgeyi terk etmesini istedi.