Reuters haber ajansı, Suriye'deki isyancı güçlere dayandırdığı haberde, ABD destekli jetlerin Suriye ordusu ve İran destekli milisleri vurdu.

Suriye ordusu ve milislerin Suriye'nin güneyindeki üsse ilerlediği kaydedildi. Suriye'deki An Tanf'taki bir üssün yakınlarında ABD koalisyon güçleri, "çatışmasızlık bölgesini ihlal ettiği" gerekçesiyle Esad rejimine bağlı birlikleri vurdu.

ABD'li bir yetkili ise bölgeyi ihlal ettiği iddia edilen askeri araçların üzerine, geri dönmelerini sağlamak amacıyla güç gösterisi için ateş açıldığını belirtti.

Reuters'a konuşan Muzahem el Saloum ise, "Koalisyon güçlerine üsten 27 kilometre uzakta Suriyeli ve İranlı güçlerle mücadele ettiğimizi söyledik ve onların konvoyunu yok ettiler" açıklamasını yaptı.

ABD'DEN AÇIKLAMA

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, Suriye'de Esad güçlerine düzenledikleri son hava taarruzuyla ilgili açıklama yaptı. Mattis, iç savaşta rollerinin artmadığını, ancak gerektiğinde savunma amaçlı hareket edeceklerini söyledi.

Suriye'ye ait askeri araçların "çatışmasız bölgeye girdikleri" gerekçesiyle bombalandığı hava saldırılarıyla hakkında bir soruyu yanıtlayan Mattis, "Suriye iç savaşındaki rolümüzü artırmıyoruz. Ancak birliklerimizi koruyacağız. Bu da, sadece Amerikan askerlerinden oluşmayan bir koalisyon unsurudur. Eğer bize karşı saldırgan adımlar atarlarsa, biz de kendimizi savunuruz," dedi.