Tüm ABD'nin dikkatini verdiği Alabama eyaletindeki senatör seçimi tamamlandı. Demokrat aday Doug Jones, başa baş geçen seçim yarışını oyların yaklaşık yüzde 50'sini alarak kazandı. 2016 düzenlenen ABD seçimlerinde Cumhuriyetçiler Alabama eyaletindeki 9 delegeyi yüzde 63 oy alarak kazanmıştı.

25 YIL SONRA BİR İLK

Bu sonuçla Demokratlar, Cumhuriyetçilerin kalesi olarak bilinen eyalette 25 yıl sonra ilk kez zafer kazandı.

[old_news_related_template title="Üç kadından ABD Başkanı Trump'a cinsel taciz suçlaması" desc="Jessica Leeds, Samantha Holvey ve Rachel Crooks isimli üç kadın, ABD Başkanı Donald Trump'ı geçen seneki seçim kampanyası sırasında cinsel istismarla suçlamıştı. Geçen ay Brave New Films isimli bir organizasyon, 16 kadının Trump'ın kendilerini taciz ettiği iddialarına yer verdiği bir belgesel çekmişti. Pazartesi günü aynı organizasyon tarafından düzenlenen basın toplantısında Jessica Leeds, Samantha Holvey ve Rachel Crooks Trump'ın kendilerini 'okşayarak, zorla öperek, aşağılayarak' taciz ettiğini söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/taciz-3.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/uc-kadindan-abd-baskani-trumpa-cinsel-taciz-suclamasi-2128434/"]

DONALD TRUMP'TAN TEBRİK

ABD Başkanı Donald Trump, seçimden önce büyük destek verdiği adayının yarışı kaybetmesinin ardından Twitter'dan bir tebrik mesajı yayımladı. Trump, demokrat aday Jones'u kutlarken, "Cumhuriyetçilerin bu koltuğu kazanmak için kısa süre içinde bir şansı daha olacak. Yarış hiçbir zaman bitmez!"

[old_news_related_template title="Cinsel taciz iddialarına Trump'tan ilk tepki geldi" desc="Jessica Leeds, Samantha Holvey ve Rachel Crooks isimli üç kadın, ABD Başkanı Donald Trump'ı geçen seneki seçim kampanyası sırasında cinsel istismarla suçlamıştı. Üç kadın Trump'ın kendilerini 'okşayarak, zorla öperek, aşağılayarak' taciz ettiğini söylemişti. Trump bu iddiaları yalanladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/trump-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/cinsel-taciz-iddialarina-trumptan-ilk-tepki-geldi-2129136/"]

MOORE HAKKINDAKİ TACİZ İDDİALARI

Alabama'yı kaybeden Cumhuriyetçilerin adayı Roy Moore hakkında seçimden önce cinsel taciz iddiaları ortaya atılmış ve ABD basını konuyu manşetlerine taşımıştı. Şu anda 70 yaşında olan Moore'un 30'lu yaşlarındayken iki genç kıza tacizde bulunduğu ortaya çıkmış ve iddiaları ortaya atan kadınları yalanlamıştı.

Şu anda 50'li yaşlarında olan kadınlar ergen oldukları yaşta Moore'un cinsel istismarına uğradıklarını söylerken, bir başka kadın kendisiyle buluşmak istediğini iddia etmişti.