Amerika'nın Sesi'nin aktardığına göre Ulukaya'nın oturumu bir hayli kalabalık geçerken Ulukaya, Chobani fikrinin nasıl doğduğunu da anlattı. Ulukaya, ”Eğer Türkiye’denseniz, bu masanızda olan bir şey, öğle yemeğinizde, akşam yemeğinizde, tadı güzel bir şey. Dışarda onu özlüyorsanız neden burada olmasın. İkincisi, bunu sıradan insanlar için yapacaksam, bir sembol oluşturacaksam, bu gerçekten bir anlamlı olacaktı. 3 yıl üzerinde çalıştım, 2007'de ilk raflarda gördüğümde, bunun iyi bir iş olduğunu anladım. Büyük şirketlerle mücadele etmek çok zordu, 5 yıl boyunca fabrikadan hiç çıkmadım” dedi.

Ulukaya, başarısının sırrının uygun iş ortamı oluşturmakta olduğunun mesajını verdi, şirketinde herkesin bir aile gibi olduğunu söyledi. Ulukaya mültecilere, yabancılara da yardım etmenin önemine değinirken, "Utica’da yaşıyorum, küçük güzel bir yer. Utica’da birçok mülteci var. İş bulmak da zorluk çekiyorlar. O bölgede işe alabildiğim herkesi işe aldım. Mülteci merkezine gittim ve onlara sorunlarını sordum, neden iş bulamadıklarını sordum. Dil, eğitim vardı. Çevirmenleri eğitimci yaptık, buna 2010’da başladık, 2012’de aynısını Idaho’da uyguladık. Sonunda 16 farklı ülkeden çok çeşitli insanlar geldi. Asya’dan, Ortadoğu’dan, Afrika’dan insanlar bu güzel yoğurt kabına hayat veriyorlar” yorumunu yaptı.

Yatırımlarını artırdıklarını, 900 milyon dolara çıkardıklarını kaydeden Hamdi Ulukaya Idaho’da işsizlik oranının azaldığını, kentin daha canlı hale geldiğini, Idaho’nun gıda bağlantılı sanayi merkezi haline geldiğini söyledi. Ulukaya, çalışanlarını şirkete ortak yaptığını hatırlattı, bunun kendisinin sorumluluğu olduğunu düşündüğünü de belirtti. Danışmanlık firması Ernst & Young tarafından 2013’te Dünyada Yılın Girişimcisi seçilen Ulukaya, ABD'nin en başarılı iş adamlarından biri olarak görülüyor.