ABD Savunma Bakanı James Mattis, Kuzey Kore'nin ABD'ye bağlı Guam Adası'nı vurma düşüncesinde olduğunu açıklamasının ardından konuyla ilgili açıklamada bulundu.

"İNSANLARINI YIKIMA GÖTÜRECEK..."

ABD'nin ve müttefiklerinin kendilerini herhangi bir saldırıdan korumak için yeterli askeri kapasiteye sahip olduğunu dile getiren Mattis, "Kim Jong-un, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin tek sesini ve Kuzey Kore'nin küresel güvenlik ve istikrara tehdit teşkil ettiği konusunda mutabık dünyanın dört bir yanındaki hükümetlerin sesini dikkate almalı. Kuzey Kore kendisini izole etmeyi bırakmalı ve nükleer silah arayışını durdurmalıdır. Kuzey Kore rejimini ve insanlarını yıkıma götürecek davranışları tasavvur etmeyi bırakmalıdır" ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Kuzey Kore'den ABD'ye saldırı açıklaması: Guam'a saldırı hazırlığımız var" desc="Kuzey Kore resmi haber ajansına konuşan bir askeri yetkili, ABD'nin Guam'da bulunan askeri üslerini hedef alan bir saldırının gündemlerinde olduklarını açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/3f43f56800000578-4413582-image-a-44_1492243662781.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/kuzey-koreden-abdye-saldiri-aciklamasi-guama-saldiri-hazirligimiz-var-1965630/"]

"KUZEY KORE KAYBEDECEK"

Sputnik'te yer alan habere göre; ABD Başkanı Donald Trump'ın aralık ayında Kuzey Kore açıklaması hakkında bilgilendirildiğine dikkati çeken Mattis, Trump'ın ilk emrinin balistik füze savunma sistemleri ile nükleer caydırıcı gücün teyakkuzuna önem verilmesi olduğunu söyledi.

Mattis, ABD dışişlerinin diplomatik olarak sorunun çözümüne çalıştığını savunarak, bununla birlikte ABD ve bölgedeki müttefik ülkelerin askeri kabiliyetinin Kuzey Kore'nin çok ötesinde olduğunu söyledi. Mattis, şunları söyledi:

"Bizim birleşik müttefik kuvvetlerimizin dünya üzerinde en isabetli, en hazır, sert savunma ve saldırı gücüne sahip olduğu bilinmelidir. Bizim eylemlerimiz Kuzey Kore'nin eylemlerine üstün gelmeye devam edecek ve Kuzey Kore başlattığı her silah yarışını veya çatışmayı kaybedecektir."
Kuzey Kore'nin, Hwasong-12 orta-uzun menzilli balistik füzesiyle ABD'ye bağlı Guam Adası'na saldırı hazırlığı içerisinde olduğu bildirilmişti.

[old_news_related_template title="Trump: Kuzey Kore'nin tehditleri öfke ve ateşle karşılanacak" desc="ABD Başkanı Donald Trump, 'Kuzey Kore'nin tehditleri öfke ve ateşle karşılanacak' dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/basliksiz-2-8.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/trump-kuzey-korenin-tehditleri-ofke-ve-atesle-karsilanacak-1965522/"]