Yüksek Mahkeme, Başkan Donald Trump'ın Ekim ayında imzaladığı seyahat yasağını gözden geçirme kararı aldı. İran, Libya, Somali, Sudan, Suriye ve Yemenli kişilere yönelik vize ve seyahat yasağının kısmen uygulanmasına izin verildi. Karar, Trump yönetimi için bir zafer olarak yorumlandı.

[old_news_related_template title="Trump Beyaz Saray'ın Ramazan Bayramı geleneğini bozdu" desc="ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da 20 yıldır düzenlenen Ramazan Bayramı yemeğine bu sene ev sahipliği yapmadı. ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson da bayram resepsiyonu verilmesi önerisini reddetti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/06/2017-06-23t163457z_90050812_hp1ed6n1a28eh_rtrmadp_3_usa-trump-veterans.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/trump-beyaz-sarayin-ramazan-bayrami-gelenegini-bozdu-1909954/"]

Başkan Donald Trump, geçen yıl yapılan seçimlerden hemen sonra 7 ülkeye yönelik seyahat yasağını içeren bir kararname imzalamıştı. Düzenlemenin yargı tarafından durdurulmasının ardından tasarı tekrar hazırlanmış, Irak vize yasağı uygulanacak ülkeler arasından çıkarılmıştı.

[old_news_related_template title="Trump'ın kızı davalık oldu" desc="İtalya'da hizmet veren bir ayakkabı markası, ABD Başkanı Donald Trump'ın kızı Ivanka'nın şirketine dava açtı. Dava gerekçesi, Ivanka'nın bir ayakkabının tasarımını kopyalaması. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/06/trump-9.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/trumpin-kizi-davalik-oldu-1909310/"]

Yasak kapsamında 90 gün boyunca söz konusu ülkelerden ABD'ye yönelik ziyaretlerde seyahat kısıtlamaları getirilmesi planlanıyor.

ABD ANAYASA MAHKEMESİ, TRUMP'I DİNLEYECEK!

ABD Anayasa Mahkemesi, ABD Başkanı Donald Trump'ın, 6 Müslüman ülkeyi kapsayan vize yasağının kabul edilmemesinin ardından yaptığı itirazları dinleme kararı aldı. Anayasa Mahkemesi, Ekim ayında toplanarak, kararın uygulanıp uygulanmayacağı konusunda kesin karara varacak.