SWR'a konuşan Gabriel, Avrupa Birliği'nin Türkiye ile görüşmelerin durdurulması gerektiğini söylerken bunun sebebi olarak Ankara'nın tutumunu gösterdi.

Gabriel, Brexit sonrası İngiltere'nin AB ile ilişkisinin bir model olarak kullanılabileceği ve Türkiye gibi ülkelerle ilişkiyi şekillendirebileceği belirtildi.

[old_news_related_template title="Merkel'e rağmen Avrupa'nın kafası karışık" desc="Son aylarda gerilen Ankara-Berlin ilişkisini 24 Eylül'de yapılacak Almanya seçimleri öncesinde kullanan Başbakan Merkel, 'Türkiye ile ilişkileri askıya alırız' ve 'Gümrük anlaşmasını revize ederiz' gibi iddialarda bulunmuştu. Peki bakalım Avrupa Birliği üyesi ülkeler ve yetkililer Merkel'e ne diyor?" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/09/merke-2.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/merkele-ragmen-avrupanin-kafasi-karisik-2003163/"]
Gabriel'in başbakanı ve 24 Eylül'de seçimlere gidecek ismi Angela Merkel de geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin AB üyeliği sürecini iptal edeceğini duyurmuş fakat bu tepki AB ülkelerinden pek de destek görmemişti.