Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Funke medya grup temsilcileriyle bir araya geldi. Gabriel, Türkiye ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Sigmar Gabriel, "Eğer İngiltere ile Brexit'in ardından iyi bir anlaşmaya varabilirsek, bu AB üyesi olmayan ülkelerle ilişkilerimizin gelişmesi için iyi bir örnek olur" ifadelerini kullandı. Türkiye ve Ukrayna gibi ülkelerin AB'ye yakın zamanda üye olmalarının çok zor olduğunu söyleyen Gabriel, "ilişkilerin gelişmesi için alternatif yollar düşünmek zorundayız" ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Ünlü iş adamından Almanya'da çay açıklaması!" desc="Sosyal medyada gündem olan Çay-Kur'un bir kilogram turist çayının Almanya'da 9.5 TL Türkiye'de 25.90 TL olduğu iddiasına Rizeli ünlü iş adamı Zekeriya Mete'den de yanıt geldi.  " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/zekeriya-mete.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/unlu-is-adamindan-almanyada-cay-aciklamasi-2142532/"]

"Türkiye, AB'ye girmesinin çok uzak olduğunu gösteriyor olsa bile Ankara, ilişkileri düzeltmek istediği yönünde hamlelerde bulunuyor" diye konuşan Gabriel, gazeteciler Deniz Yücel ve Meşale Tolu'nun serbest bırakılmasının bu yolda önemli bir gösterge olduğunun altını çizdi.