Daha önce duyurulan Nike ile NBA işbirliği bu sezon başlıyor... Ve bu sezon öncesinde Nike'ın yeni bir teknoloji kullanacağını açıklaması tüm dünyada heyecan yarattı. Marka, ilk dijital bağlantılı taraftar formalarını tanıttı. NikeConnect teknolojisi olarak adlandırılan sistem sayesinde taraftarlar formalarında yer alan bölümle telefonlarını temas ettirince özel içeriklere ve kullanıcıya özel tekliflere erişebiliyor.

forma1

Yeni formalar; forma, akıllı telefon ve NikeConnect uygulamasını bir araya getirerek taraftarlara gerçek zamanlı, kişiye özel deneyimler sunuyor. ,

forma2

Peki bu sistem nasıl çalışıyor?

Formayı satın alan taraftarlar NikeConnect uygulamasını indirerek kullanabiliyor. Dünyanın her noktasında içeriğe erişebilecek kullanıcıların bunun için iOS 11 veya Android işletim sistemlerine sahip ve NFC özellikli Android cihazlara sahip olması gerekiyor.

forma

NikeConnect uygulamasını açtıktan sonra kullanıcı akıllı telefonu NBA formasının eteğindeki NikeConnect logosuna yaklaştırınca kullanıcı deneyimi başlayacak. NFC çipi sayesinde içerik ve fırsatları kullanıcıya sunacak sistem ayrıca oynana maç ile ilgili detay, istatistik ve verilerin yanı sıra favori takım ve oyuncu ile ilgili video ve GIF'lere ulaşabilecek.

forma3

Öte yandan 'teklifler' sekmesinde NBA 2K18 maç paketleri ya da basketbolcuların oluşturduğu Spotify listelerini dinleme fırsatı sağlanacak.