Gürcistan'da düzenlenen terör operasyonunda 3 Çeçen uyruklu teröristin öldürüldüğü açıklandı. Polisin yaptığı açıklamaya göre, 20 saat süren operasyonda 1 de polis memuru hayatını kaybetti 4 polis de yaralandı. 1 teröristin ise canlı ele geçirildiği belirtildi.

[old_news_related_template title="Erdoğan: İslam dünyası üzerinde kirli bir senaryo uygulanıyor" desc="İstanbul Kongre Merkezi'nde, İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesinin 33. Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Dert insanı söyletir' diye güzel bir söz vardır bizde. Ben de sizlerle beraber burada kalbim ve kelimelerim arasına perde koymadan konuşmak istiyorum. Oldukça sancılı bir dönemden geçtiğimiz aşikardır. Asırlar boyunca ilim ve irfanın adresi olan şehirlerimiz bugün maalesef acı ve gözyaşı ile kıvranıyor' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/erdogan-1-2.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/erdogandan-onemli-aciklamalar-33-2100766/"]
İSTANBUL'DAKİ TERÖR SALDIRISININ PLANLAYICISI MI?


Habertürk'ün haberine göre ise öldürülen Çeçenlerden birinin, Atatürk Havalimanı saldırısını organize etmekle suçlanan “Tek Kol” lakaplı Çeçen terörist Ahmet Recepoviç Çatayev olduğu iddia edildi.Türkiye’den kaçak olarak Gürcistan’a geçtiği öne sürülen Çatayev ve adamlarının, Çeçen uyruklu Aslanpek Cebrailov adına kayıtlı daireye yerleştiği öğrenildi. Sağ ele geçirilen kişinin ise daire sahibi olduğu iddia ediliyor.

Çatayev, 2012’den beri DEAŞ’ın elebaşlarından Ömer Şişani ile birlikte hareket ediyor.