Ankara-Berlin arasında yaşanan gerilimin ardından Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye ile AB'ye tam üyelik müzakerelerini sona erdirme konusunu 24 Eylül'deki federal seçimlerden sonra AB düzeyinde ele almak istediğini belirtmişti.

[old_news_related_template title="Merkel'e rağmen Avrupa'nın kafası karışık" desc="Son aylarda gerilen Ankara-Berlin ilişkisini 24 Eylül'de yapılacak Almanya seçimleri öncesinde kullanan Başbakan Merkel, 'Türkiye ile ilişkileri askıya alırız' ve 'Gümrük anlaşmasını revize ederiz' gibi iddialarda bulunmuştu. Peki bakalım Avrupa Birliği üyesi ülkeler ve yetkililer Merkel'e ne diyor?" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/09/merke-2.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/merkele-ragmen-avrupanin-kafasi-karisik-2003163/"]
Ankara'nın ve AB ülkelerinin tepkisini çeken bu açıklamaya Çelik de yanıt verdi. Estonya ziyareti sırasında gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Çelik, "AB'nin 'müzakereleri dondurdum, sonra mesela 6 ay sonra yeniden başlattım' gibi bir tutumu bizim için kabul edilebilir değil" diyerek, bu konunun "çocuk oyuncağı" olmadığını kaydetti.