14 kişinin hayatını kaybettiği Barcelona saldırısının failinin yakalanması için başlatılan çalışmalar genişletildi.

Katalan yetkililerin Reuters Haber Ajansı'na yaptığı açıklamaya göre, saldırıda kullanılan minibüsü kullanan kişinin yakalanması için Avrupa genelinde arama çalışmalarına tüm hızıyla devam ediliyor.

[old_news_related_template title="Barcelona'da ikinci şok! Önce minibüsle kalabalığın arasına daldılar sonra restoran bastılar" desc="İspanya'nın Barcelona kentinde beyaz bir kamyonetin sürücüsü, şehrin en kalabalık ve turistik caddelerinden biri olan Las Ramblas'ta aracını yayaların üzerine sürdü. İspanyol medyası da saldırı sonrası minibüste bulunan iki kişinin elindeki silahlarla bir restorana girdiği duyuruldu. Barcelona'daki bölgesel bakanlığın akşam saat 22:15'te yaptığı açıklamada hayatını kaybedenlerin sayısının 12, yaralananların ise 80 olduğunu duyurdu. İspanyol basını son olarak polisle çatışan bir zanlının öldürüldüğünü bildirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/2017-08-17t174718z_1808003271_rc13fb321c10_rtrmadp_3_spain-barcelona.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/son-dakika-haberi-barcelonada-minibus-kalabaligin-arasina-daldi-1977888/"]
Zanlı ile ilgili ortaya çıkan yeni kamera görüntülerinde Younes Abouyaaqoub'in saldırı sonrası yaya olarak olay yerinden uzaklaştığı görülüyor.

"SÜRÜCÜYÜ ÖLDÜRÜP, ARABA ÇALDI"

Yetkililer Younes Abouyaaqoub'ın saldırıdan 90 dakika sonra bir kişiyi bıçaklayarak öldürdüğü ve arabasını çaldığı iddiası üzerinde duruyor.

Zanlının Fransa'ya kaçıp kaçmadığına dair henüz net bir delil ise bulunmuyor.