Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, dünya liderlerinin itirazına rağmen geri adım atmadığı referandum fiyaskosundan kurtulmanın yollarını arıyor. Barzani, IKBY yönetimine yakın haberleriyle bilinen Rudaw'daki habere göre ABD ve Avrupa'ya çağrıda bulundu.

Geçen hafta yaşanan gerilimin ardından açıklama yapan Barzani, uluslararası kamuoyuna seslenerek yardım talep ederken, 150 binden fazla kişinin kaçmasına neden olan olayların fitilini, kendisinin direttiği referandum olduğunu gözardı ederek açıklamalarda bulundu.

[old_news_related_template title="Barzani'ye Bağdat'tan bir şok daha" desc="Başta Türkiye, ABD ve İran olmak üzere birçok ülkenin itiraz etmesine rağmen gerçekleştirilen Kuzey Irak'ın sözde bağımsızlık referandumu sonrasında tansiyon düşmüyor. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/barzo.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/barzaniye-bagdattan-bir-sok-daha-2057791/"]

Barzani, son çare olarak Avrupa ve ABD'de yaşayan Kürtlere seslendi. Bu ülkelerde yaşayan Kürtlere seslenen Barzani, bu kişilerin yaşadıkları ülkede gösteri düzenlemelerini isteyerek adeta buralardan medet umdu.

"BİZ BUNUN İÇİN Mİ SAVAŞTIK" DİYE AĞLADILAR


Öte yandan dün ABD'nin Erbil Konsolosluğu önünde bir gösteri düzenlendi. Gösteriye katılanlar, "Biz bunun için mi savaştık? Tüm verdiğimiz çaba bunun için miydi?" derken adeta ABD'nin referanduma göz yumduğunu itiraf etti.