İngiltere'de bulunan Warwick Üniversitesinde görevli astronomlar kendilerini şaşkına çeviren bir keşifte bulundu. Dünya'dan 600 ışık yılı uzaklıkta bulunan gökcismini inceleyen Doktor Daniel Bayliss liderliğindeki gökbilimciler, NGTS-1b ismini verdikleri bir gezegenin, sadece yarı büyüklüğünde bir güneşin etrafında döndüğünü keşfetti.

[old_news_related_template title="Bir uzaylıyı gördüğünüzde tanıyabilir misiniz?" desc="Dünyanın en prestijli üniversitelerinden İngiltere'de bulunan Oxford Üniversitesi araştırmacıları ilginç bir çalışmaya imza attı. Biliminsanlarına göre uzaylılar da evrim geçirmiş olabilir." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/uzayli.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/bir-uzayliyi-gordugunuzde-taniyabilir-misiniz-2072504/"]

"Bu derecede büyük gezegenlerin kendileriyle kıyaslanınca bu kadar küçük yıldızların etrafında dönmesi daha önce rastladığımız bir durum değil" ifadelerini kullanan Bayliss, "Şimdiki amacımız galaksimizde bu tip kaç gezegen olduğunu bulabilmek" diye konuştu.

Keşifle ilgili Royal Astronomical Society dergisinde bir makale de yayımlanacak.