Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Kanada’da yapılan 9. Halifax Uluslararası Güvenlik Forumu’na katılıp konuşma yaptı. Akar, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) ülke için yarattığı tehditleri anlattı.

Akar şöyle konuştu: “Din arkasına gizlenmiş bir terör örgütü geçen sene darbeye kalkıştı. Bazı ülkeler FETÖ ile mücadeleye destek olsa da bazıları, kökten dinciliğe karşı akım olarak görmeye devam etti. Maalesef bazı müttefiklerimiz FETÖ’cülere sığınma hakkı bile verdi. Bu FETÖ’cüler, kendi propagandalarını ve yalanlarını yaymaya devam ediyor. Yakın zamanda bu ülkelerin FETÖ’yü tehdit olarak görmesini temenni ediyorum.”

hulusiakar

SKANDAL PAYLAŞIM

Konuşma öncesinde forumun Twitter hesabında 18 Kasım’da paylaşılan bir fotoğraf ise tartışmaları da beraberinde getirdi. Forumun hesabında, Akar’ın terör örgütü FETÖ darbe girişimi sonrası 17 Temmuz’da çekilen ve boğazında kemer izi olan fotoğrafı paylaşıldı.

TEPKİ ÜZERİNE KALDIRILDI

15 Temmuz gecesi başına silah dayanan Orgeneral Akar’ın boğazı kemerle sıkılmıştı.

Hulusi Akar’a “Bildiriyi imzalarsanız hayati tehlikeniz olmaz” denilmiş, Akar yanındaki komutanlarla birlikte helikopterle Akıncı Üssü’ne getirilmişti. Hulusi Akar, darbeci hainlerin elinden kurtarıldıktan sonra ise helikopterle Çankaya’daki Başbakanlık binasına getirilmiş, daha sonra Başbakan Binali Yıldırım ve İçişleri Bakanı Efkan Ala ile birlikte kameralar karşısına geçmişti.

Genelkurmay Başkanı’nın boğazındaki morluk dikkat çekmişti.

Forumun Twitter hesabındaki Hulusi Akar’ın fotoğrafı gelen tepkiler üzerine kaldırıldı.