Petrol zengini olan BAE'nin ilk yapay zeka bakanı 27 yaşındaki Omar Bin Sultan Al Olama oldu. Son yıllarda yaptığı teknolojik yatırımlarla bölgede öncü konuma gelmeyi hedefleyen BAE, oluşturduğu bakanlık vasıtasıyla yapay zeka alanındaki teknolojileri devlet üzerinden takip etmeyi planlıyor. Ülkenin ilk yapay zekanı bakanı olan Al Olama'nın atamaya dair duyurusu petrol zengini ülkenin başbakanı Şeyh Muhammed bin Raşid tarafından yapıldı. BAE oluşturduğu bakanlığın hedeflerini anlattığı video içerisinde küresel ekonomik krizlere karşı ülkeyi güçlü kılmayı ve geleceğe dair yatırımlar yapmayı vurguluyor.

omaar 27 yaşındaki Omar Bin Sultan Al Olama BAE'nin ilk yapay zeka bakanı oldu.

Gelecek planlarında Mars da var


Söz konusu atamayı yapan Dubai Emiri Muhammed bin Raşid Al Mektum, daha önceden Dubai'de Mars koşullarında yapılacak olan uzay şehri projesiyle de gündeme gelmişti. Dubai'de kurulacak olan uzay şehri "Mars 2117" projesi kapsamında oluşturulacak. BAE yetkilileri nihai hedefin Mars'ta şehir kurmak olduğunu belirtiyor.

Mutluluk Bakanlığı


Birleşik Arap Emirlikleri ayrıca dünyadaki ilk "Mutluluk Bakanlığı"na sahip ülke olarak da biliniyor. Bakanlık görevini Ohoud Al Roumi'nin yönettiği ülke Mutluluk Bakanlığı ile gençlik ve eğitime yönelik projeler üretmeyi hedefliyor.

İşte Birleşik Arap Emirlikleri'nin oluşturduğu bakanlığa dair duyuru videosu:

[sozcu_dailymotion_video id="x65gtw4">