Hollywood'un iki ünlü yıldızı Angelina Jolie ve Brad Pitt, aşklarının başladığı Güney Fransa'da 17'inci yüzyıldan kalma bir Fransız şatosu (Château Miraval) ve hemen yanındaki beyaz ve pembe şaraplarıyla ünlü Miraval şarap bağlarını satın almış orada biyolojik şarap üretmeye başlamıştı.

basliksiz-1

9 senelik birlikteliklerini 2014 yılında evlilikle taçlandırdıkları Château Miraval'ı kendi zevklerine göre dekore etmek için kesenin ağzını da açarız diyen ikili, 35 odalı şatolarında içerisinde jakuzi, buhar banyosu, spa, spor salonunun da bulunduğu modern bir tasarım elde etmek istiyordu.

Şatosunda istediği görseli elde etmek isteyen Brad Pitt, Fransız Elektrik aydınlatma tasarımcısı Odile Soudant ile kontratsız bir anlaşma yaptı.
( Kontratsız anlaşmalarda kimin kiminle çalıştığı bilinmez. İş sonunda fatura kesilmediği için iş veren daha az para verir, iş alan da vergi vermez. )

 

Bu anlaşmaya göre; Brad Pitt'ın istediği şatonun özel tasarım aydınlatmalarını yapan Odile Soudant işin sonunda Pitt'den parasını alamadı. Borçlanıp devlete 800 Bin Euro ödemek zorunda kalan Odile Soudant, Brangelina çiftine dava açtı.

Mahkemede Odile Soudant ile çalıştıklarını reddeden Brad Pitt'in avukatı bu parayı ödememek için tasarımcı kadından yaptığı işleri ıspatlamasını istedi. Brad Pitt ile yazılı bir iş kontratı olmayan Odile Soudant ilk duruşmada elinde yaptığı tasarımların da özel mülk yasasınca bir fotoğrafı olmadığı için, istediği sonucu elde edemedi.
(Özel mülk yasası gizlilik politikası gereği tasarımcı dahil ev sahibinin izni olmadan mahkemeye bile fotoğraf çekip veremiyorsun).

Brad Pitt ve Angelina Jolie'nin, Château Miraval'ın ışıklandırması için anlaştıkları tasarımcının parasını yıllarca geciktirdiği ve sonrada ödememek için yalan attığı ortaya çıktı

1a Odile Soudant PhotoğrafçI: Smith. Hans Lucas


Odile Soudant, çalışanlarına ödeme yapamadığı, itibarının zedelendiği ve ışıklandırmada telif sorunu olduğu gerekçesiyle Fransa’da açtığı davayı tam davayı kaybetmek üzereyken; Angelina Jolie'nin  Château Miraval'da çektiği Fransız kozmetik markası Guerlain reklam filminde yanlışlıkla gözüken tasarımı sayesinde 565 bin euroluk (yaklaşık 2 milyon 350 bin TL) tazminat kazandı. Mahkeme, Jolie-Pitt’i tasarımcının itibarını zedelemekten suçlu buldu.

Brad Pitt 'e darbe üstüne darbe: Angelina Jolie’nin barışacakları yönündeki iddialar da asılsız

Geçtiğimiz günlerde Brad Pitt ve Angelina Jolie’nin barışacakları yönündeki iddialar asılsız çıktı. Ünlü oyunculara yakın kaynaklar, ikilinin geri dönülemeyecek bir noktada bulunduklarını belirtti.

3a

Oscar ödüllü aktris Angelina Jolie ile ünlü aktör Brad Pitt’e yakın kaynaklar, Brangelina'nın, asla yeniden birlikte olmayacağına söyledi. Bu durumdaki en büyük etmen, iki tarafın da 6 çocuğun velayeti ve mal paylaşımları konusunu karışık tutması olarak belirtildi. Ve  "Angelina, Brad için çok kötü iddialarda bulunuyor. Onu çocuklarına karşı küfürbaz olmakla ve şiddet kullanmakla şuçladı. Bunlar geri alınamayacak sözler. Ayrıca ikisi de mal paylaşımı ve çocuklarının velayeti konusunda net bir sınır çizmiyor. Brad Pitt, Château Miraval 'ı ve biyolojik şarap bağlarını satmak istemiyor,  Angelina ise aralarında ortak hiç bir bağ kalmasın diye satılması taraftarı. Ee tabi bu durum boşanma sürecini zorlaştırıyor." dedi.