Sosyal medyada paylaşılan işlemler son dönemde iyice popüler bir hale geldi. Bugün paylaşılan yeni bir işlem ise sosyal medya kullanıcıları arasında büyük bir tartışma yaratarak çok büyük bir etkileşime sebep oldu.

Paylaşılan işlemli bulmacada ilk üç satırda üçgen, muz ve saatlerle sonuçlara ulaşılıyor. İlk sonuçta üç adet geometrik şekil toplamı 45 ederken, 2 muz ve 1 geometrik şekil toplamı ise 23 ve 2 muz ve bir saat toplamda 10 ediyor.

bunucoze

İşlemin sonunda ise Saat+muz+muz x geometrik şekil işleminin yanıtı isteniyor... İşte kullanıcılar bu işleme çok farklı sonuçlarla yanıt verirken doğru cevap herkesi şaşkına çevirdi.

[old_news_related_template title="Yeni kız arkadaşıyla yatağa girdi, 12 saat sonra hastanelik oldu" desc="İngiltere'de yaşayan 47 yaşındaki bir adam yeni kız arkadaşıyla ilk defa seviştikten sonra kabus bir gece yaşadı. British Medical Journal'da yer alan habere göre adam ilk sevişmenin heyecanıyla penisini kırdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/09/penis.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/yeni-kiz-arkadasiyla-yataga-girdi-12-saat-sonra-hastanelik-oldu-2028130/"]

Matematik uzmanlarına göre bu işlemin sonucu ise basit... 38! Bu sonuca ulaşmak için son işlemde saatin kaçı gösterdiğine dikkat etmek gerekirken, geometrik şeklin kenarlarının sayısı da önemli bir detay. Buna göre sonuç 2+3+3x11.

İlk olarak 3x11 işlemi yapılırken daha sonra buna da 5 ekleniyor. Böylelikle bu işlemin sonucu toplam 38 oluyor.