ABD'nin Las Vegas kentinde düzenlenen Miss World güzellik yarışması öncesinde kamp yapan dünya güzellerinden Irak güzeli Sarah Idan ile İsrail güzeli Adar Gandelsman'ın hayranlarıyla paylaştıkları özçekim büyük bir kriz yaratmıştı.

kriz

Kasım ayında düzenlenen etkinlik sonrasında arkadaşlık kuran iki genç kadın, bu fotoğrafı barış için çektiklerini söylemişti. Fakat bu karenin ardından Irak'ta büyük bir tartışma yaşandı. Irak'ta İsrailli güzelle fotoğraf çektiren Idan topa tutuldu. Kendisi ve ailesi hakkında ölüm tehditleri aldığını söyleyen genç kadın ülkeyi terk etmek zorunda kaldı.

[old_news_related_template title="Bu fotoğraflar diplomatik krize neden oluyordu" desc="Miss Universe yarışması öncesinde Dünya'nın farklı ülkelerinden gelen genç ve güzel kadınlar kampta sosyalleşiyor... Fakat sosyal medyada yer alan bir haber Ortadoğu'da kriz çıkardı. Irak güzeli Sarah Idan'ın İsrailli güzel Adar Gandelsman ile çektirdiği fotoğrafı Instagram'da paylaşması üzerine kullanıcılar birbirine girdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/krizz.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/bu-fotograflar-diplomatik-krize-neden-oluyordu-2093308/"]

Idan'ın bu iddialarını dünya kamuoyuna duyuran isim ise Gandelsman oldu. Genç kadın İsrail yerel basınına açıklama yaparak, "Bu fotoğraftan sonra Idan'ın ailesi ölüm korkusuyla ülkeden kaçmaya zorlandı. İnsanlar onları öldürmek istediklerini söyledi ve eğer fotoğrafı kaldırmazsa tacının geri alınacağını ve onu öldüreceklerini söylediler. Ailesi en azından olaylar sakinleşene kadar ülkeden kaçtı" dedi.

Times of Israel'e konulan genç manken, yaklaşık 3600 beğeni alan fotoğrafın aslında barış ve sevgiyi öne çıkarmak için çekildiğini söylemişti. Gandelsman'ın şimdi ABD'de yaşadığı belirtildi.