Basel Üniversitesi'nde görevli psikolog Robert Burriss'in araştırmasına göre kısa süreli ilişki yaşamak isteyen kadınlar karşı cinste yüzünde yara izi olanlardan daha çok etkileniyor. Uzun süreli ilişki isteyen kadınların yüzünde yara olan erkekleri tercih etmediğini söyleyen Burriss ise araştırmasının detaylarını İngiliz basınıyla paylaştı.

Burriss, "Yaralanma genelse şiddetle ilgilidir. Bu da cesareti akıllara getirir. Dolayısıyla bu tür yaralar risk almayı seven kişilere işaret eder. Dolayısıyla ilk görüşte yüzünde iz olan erkekler daha erkeksi gözükür" dedi.

[old_news_related_template title="Uzmanlar uyarıyor: Eğer onu görürseniz sakın yemeyin" desc="ABD'nin saygın üniversitelerinden Penn Statae Eberly College of Science'ta görevli uzmanlar sineklerin yemek üzerinde dolaşmasının ciddi sağlık sorunları yaratabileceğini açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/01/sitma-ve-sivrisinek.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/uzmanlar-uyariyor-eger-onu-gorurseniz-sakin-yemeyin-2106341/"]
Burriss araştırmada yaranın boyutunun önemli bir kıstas olduğunu söylerken, "Kadınlar kısa süreli ilişkilerde daha maço erkekleri tercih eder. Daha kaslı erkeklerin sağlıklı genler olduğuna dair bir inanış vardır" dedi. Burriss'in araştırmasında kadınların uzun süreli ilişkilerde ise daha az maskülen özelliklere odaklandığı vurgulandı.