AKP'nin Ankara'da bugün yaptığı referandum kampanyası tanıtım programında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu, Kardak konusunda ilginç bir açıklama yaptı.

Yunan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias'ın "Türk Genelkurmayı isteseydi de Kardak'a çıkamazdı" sözlerini hatırlatan Çavuşoğlu, "Görevi çıkmak olsaydı çıkardı" dedi ve ekledi, "Unutulmasın çıkacağımız zaman çıkmamız gereken yerlere çıktık."

[old_news_related_template title="Ege'de ikinci Kardak krizi!" desc="Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, kuvvet komutanları ile birlikte 21 yıl önce Yunanistan ile savaşın eşiğine gelinen Kardak kayalıklarını krizin yıldönümünde ziyaret etti. Ziyaret esnasında Yunan botu Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın Kardak'a girmesini önlemeye çalıştı, gergin anlar yaşandı. TSK'nın sitesinden yayımlanan fotoğraflar krizin 'büyüklüğünü' gözler önüne serdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/01/kardak-487.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/son-dakika-egede-ikinci-kardak-krizi-1649162/"]
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar kuvvet komutanları ile birlikte 29 Ocak günü, Kardak kayalıklarını krizin yıldönümünde ziyaret etmek istemişti. Ziyaret esnasında Yunan botu Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın Kardak'a girmesini önlemeye çalışmış, gergin anlar yaşanmıştı.


[old_news_related_template title="Kardak'a bakma savaşı!" desc="Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın pazar günü Kardak Kayalıkları’nı ziyaretinin ardından, Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kamenos, bugün sabah saatlerinde Kardak'ın deniz bölgesine çelenk attı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/02/kardak37429.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/yunan-savunma-bakanindan-kardaka-celenk-1654272/"]
Yunanistan’ın darbe günü kaçarak sığınma talebinde bulunan Türk askerlerini iade etmemesi konusuna da değinen Bakan Çavuşoğlu, "Yunanistan'ın darbeci hainlerin işledikleri suçtan yargılanmasına engel olması hangi adalet ve hukuk anlayışına, hangi iyi komşuluk ve dostluk ilişkisine uygundur. Maalesef bu tutum bizi şaşırtmıyor. Zamanında PKK’nın şu anda hapiste olan elebaşısı da Yunanistan tarafından saklanmıştı" dedi.