Charles Manson kimdir sorusu bugün dünyanın gündeminde ilk sıralarda yer alıyor. Google'da en çok arananlar arasında giren Charles Manson kimdir? Polonyalı aktör, yönetmen, yapımcı ve senarist Roman Polanski'nin hamile eşi Sharon Tate de aralarında bulunduğu 9 cinayetten yargılanan dünyanın en ünlü seri katili Charles Manson bu yılın Ocak ayında hastaneye kaldırılmıştı. Peki Charles Manson kimdir? Charlie Manson hayatını kaybetti! İşte ayrıntılar...

Dünyanın en ünlü seri katili tanımını yapabileceğimiz Charles Manson, popüler kültürün bir parçası haline gelmiş, hatta kendisine büyük bir hayran kitlesi yaratmayı başarmıştır. Peki, Charles Manson kimdir detaylarıyla inceleyelim...

charles-manson

Manson ve Çocukluğu;

Charles Manson’un Çocukluğu

Cezaevinde olduğu dönem boyunca insanlar üzerinde nasıl etki kuracağını öğrenen Manson, onların zaaflarından faydalanarak etrafında bir grup oluşturmuş. Suçlular, suça meyilli olanlar ve zayıf karakterli insanları kurduğu süslü cümlelerle kandıran Manson, dışarıda da aynı taktiğini kullanmaya de devam etmiş. 1967 yılında 7 yıllık hapis cezasının ardından özgürlüğüne kavuşmuş ve hippi kültürünün zirvesini yaşadığı dönemlerde ailem dediği grubunu kurmaya başlamış.

Hippi hareketinin başkenti sayılan San Francisco’da kendisine uygun kişileri etkileyerek, tarikatının tohumlarını atıyormuş. Hapiste gitar çalmayı öğrenen Manson, karizmasıyla kızların çoğunlukta olduğu grubunu etrafında topluyor, sokak sokak gezerek müzisyenlik yapıyormuş. Evsizlerden ve uyuşturucu bağımlılarından oluşan sözüm ona ailesini, ettiği çok felsefi sözlerle kendisine hayran bırakan Manson, haremiyle birlikte Volkswagen minibüsünde yaşıyormuş.

charles-manson1

Charles Manson’un İlk Gençlik Yılları

Daha sonra bir okul otobüsüyle şehir şehir gezmeye başlayan grup, hippi yaşam tarzıyla bir süre bu şekilde yolculuk etmiş. Ancak katıldıkları bir rock konserinde uyuşturucu alan Manson’un kendisini çarmıha gerilmiş İsa olarak görmesiyle işler değişmeye başlamış. Çünkü yeniden doğan Mesih olduğunu söylüyormuş. 1968 yılının yazında Mesih ile şeytanın bir arada vücut bulmuş hali olduğunu öne sürerek etrafındakileri etkisi altına alan müptezel, kısa süre sonra da Helter Skelter fikrini savunmaya başlamış.

The Beatles’ın 1968 yılında çıkardığı şarkının isminden türettiği Helter Skelter savına göre, ülkede bir ırk savaşı çıkacak ve siyahlar bütün beyazları öldürecekmiş. İşte böyle fikirlerle çevresindekilerin beynini yıkayan sözde peygamber, 6 Ağustos 1969’da müritlerine katliam emrini vermiş. Ünlü yönetmen Roman Polanski’nin evine giren 5 mürit, orada üzerinden yıllar geçmesine rağmen hala unutulmayan dehşet dolu katliamlarını yapmış.

charles-manson2

Manson ve Ailem Dediği Müritleri;

Aralarında Roman Polanski’nin eşi güzel oyuncu Sharon Tate’in de bulunduğu vahşette, toplam 5 kişi acımasızca öldürülmüş. 8.5 aylık hamile olan Sharon Tate tam 16 yerinden bıçaklanmış ve bu da yetmezmiş gibi ölmüş bebeği de karnından dışarı çıkartılmış. Beverly Hills’deki güzel evinde öldürülen Sharon Tate’in yanında akşam yemeği için çağırdığı arkadaşları Jay Sebring, Abigail Folger ve Voytek Frykowski de varmış.

Hepsinin acımasızca katledildiği olayda bir de tamamen şanssızlık eseri orada bulunan 18 yaşındaki satıcı genç de kurban edilmiş. Ertesi gün evin hizmetkarı gördüğü manzara karşısında şok olmuş. Her yer kıpkırmızı kana bulanmış ve ayrıca duvarda daha sonra Sharon Tate’in kanıyla yazıldığı anlaşılan Domuz sözcüğü dikkat çekiyormuş.

charles-manson3

Manson ve Hippi Arkadaşları

İş için şehir dışında olan Roman Polanski olayı öğrendikten sonra büyük bir sarsıntı yaşamış. Katiller bulunana kadar paranoyak bir şekilde yaşayan yönetmen, daha sonra yazdığı otobiyografisinde o olaydan sonra Tanrı’ya dair hiçbir inancının kalmadığını belirtmiş. Suçluların bulunamadığı dönemde cinayetlerin satanizm ile ilgili olduğu konuşuluyor, Roman Polanski filmleri Eye of Devil ve en iyi korku filmleri listesinde de yer alan Rosemary’nin Bebeği’nin vahşette etkili olduğu söylentileri dolaşıyormuş.

Katillerin bulunacağına dair ümitler tükenirken, sürpriz bir gelişme yaşanmış. Araba hırsızlığından hapishaneye girmiş Susan Atkins, oradaki koğuş arkadaşlarını etkilemek için Sharon Tate cinayetiyle ilgili konuşmuş. Bunun üzerine ifadesi alınan Susan Atkins, Sharon’u ve bebeğini öldüren kişinin kendisi olduğunu itiraf etmiş. Katliamı 4 arkadaşıyla birlikte yaptıklarını söyleyen Atkins ve diğerlerinin liderlerinin de Charles Manson olduğu anlaşılmış.

charles-manson4

Kurban Sharon Tate ile Roman Polanski;

En sıra dışı canilerden biri olduğu anlaşılan Manson hakkındaki şaşırtıcı gerçek ise onun hiçbir cinayet işlememiş olmasıymış. Anlayacağınız; o hiçbir zaman elini kirletmemiş. Çünkü bunu onun için yapacak, Manson’un emirlerine sorgusuz sualsiz uyan müritleri varmış. Sharon Tate ile birlikte 5 kişinin cinayetinden sonraki gece Manson bizzat kendisi ailem dediği canilerle birlikte LaBianca çiftinin evine giderek, onların ölüm emrini vermiş.

Başka cinayetler de işlediği anlaşılan Manson çetesi, 1970’de yargılanmaya başlamış. Sharon Tate davasının görüldüğü mahkemedeki konuşmaları ile adeta bir fenomen haline gelen Charles Manson kendisine çok sayıda hayran edinmiş. İlk başta idam cezası ile yargılanan Manson ve müritleri için çok sayıda kampanya düzenlenmiş. Daha sonra ise Manson ve 4 arkadaşının cezaları, yapılan bir yasa değişikliği nedeniyle ömür boyu hapse çevrilmiş. Şu anda dünyanın en ünlü seri katili olarak bilinen Manson için çeşitli fan kulüpler bulunmakta, caninin hayran kitlesi Manson’un serbest bırakılmasını istemektedir.

8.5 Aylık Hamileyken Acımasızca Katledilen Sharon Kate

Yıllardır hapishanede olmasına rağmen hiçbir zaman unutulmayan Manson, ününü yazdığı kitaplar ve şarkılarla pekiştirmiştir. Örneğin; 1970 yılında Manson’un şarkılarından oluşan Lie: The Love & Terror Cult isimli albüm yayınlanmıştır. Ayrıca Guns N’ Roses grubu 1993 yılında çıkardığı albümde, Manson’un “Look at Your Game, Girl” isimli şarkısını seslendirmiştir. Ünlü şarkıcı Marilyn Manson’un da ismini Hollywood yıldızı Marilyn Monroe ve seri katilden aldığı bilinmektedir. Kısacası; Charles Manson, operalara, filmlere, dizilere, şarkılara, kitaplara konu olmuş, kendisini peygamber ilan edip müritlerinin beynini yıkayan seri katil bir şehir efsanesi haline gelmiştir.

-1969 yılında aralarında Roman Polanski'nin hamile eşi Sharon Tate'inde bulunduğu 9 kişiyi öldüren çetenin ele başı olarak dünyanın her yerinde aranmaya başladı.

-Sharon Tate'in Beverly Hills'deki malikanesinde yakın arkadaşlarıyla verdiği yemek katliam gecesine dönüşmüştü.

-9 Ağustos 1969 günü o evde yaşanan katliamda Hollywood'un ünlü kuaförü Jay Sebring, Folger Kahvelerinin sahibi Folger ailesinin sosyalist-aktivist kızları Abigail Folger ve onun arkadaşı aktör yazar Voytek Frykowski de vahşice öldürüldü.

-Ertesi sabah olay yerine gelenler gözlerine inanamadı. Her yer kan içerisindeydi. sonradan Sharon Tate'e ait olduğu anlaşılan kanla duvara yazılmış "DOMUZ" kelimesiydi.

-Maktuller tabanca ile vurularak, ama daha çok bıçak darbeleriyle öldürülmüşlerdi. Cinayeti kimin işlediği sorusu tüm dünyada yanıt ararken beklenmedik bir gelişme yaşandı.

-Araba hırsızlığı nedeniyle hapse girmiş bir kadın, Sharon Tate cinayetine ilişkin, koğuştaki arkadaşlarına bazı şeyler anlatmış ve bununla övünmüştü. Susan Atkins adındaki kadın sayesinde cinayetlerin bir tarikatın işi olduğu ortaya çıktı. Susan Atkins de bu tarikatın üyesiydi ve Beverly Hills'deki cinayeti bütün ayrıntılarıyla anlatıyordu. Sharon'u ve karnındaki bebeğini öldüren oydu. Cinayetleri dört kişi birlikte işlemişlerdi. Çetenin reisi ise Charles Manson'du.

-Psikopat cani Manson'un, adli tarihin kaydettiği en sıra dışı canilerden biri olduğu, yakalanması ve suçlarını itiraf etmesiyle birlikte ortaya çıktı.

CHARLES MANSON KİMDİR?

Manson, 12 Kasım 1934, Cincinnati, Ohio'da doğdu, ABD'lı en ünlü suçlulardan birisidir. Annesi 16 yaşında bir hayat kadınıyken doğan Charles Manson, çocuk yaşlarda annesinin cezaevine girmesi nedeniyle hırsızlık yaparak geçinmeye, sokaklarda yaşamaya başladı. 18 yaşında kendisi de tutuklandı. Cezaevinde bıçak tehdidiyle bir koğuş arkadaşı tarafından cinsel istismara uğrayınca ıslah evine yerleştirildi. 1954 yılında şartlı tahliye ile serbest kaldı. Sahte çek vermek, kadın satıcılığı, uyuşturucu vb. suçlar nedeniyle defalarca hapse girip çıktı. 1967 yılında son kez tahliye olduktan sonra, etrafına topladığı kişilerle bir "aile" oluşturarak Los Angeles ta bir çiftliğe yerleşti. Bu çiftlikte geliştirdiği "teorilerle" yönlendirdiği müritlerinden 5 kişi, Roman Polanski'nin hamile eşi Sharon Tate, Abigail Folger, Polonyalı oyuncu Wojciech Frykowski, erkek kuaförü Jay Sebring, ve lise mezunu bir genç Steven Parent'i Los Angeles, Kaliforniya'da vahşice öldürdüler.

Ertesi gece bu kez Manson'un da katıldığı grup, Labianca çiftini aynı şekilde öldürüp parçaladı. Taraftarı olan bir kadının, farklı bir suçla tutuklandığında, işledikleri cinayetleri övünerek anlatması sonucunda Manson ve 4 arkadaşı tutuklandı. İdama mahkûm edilmelerine rağmen Kaliforniya yüksek mahkemesince idam cezasının kaldırılmasıyla, cezaları ömür boyu hapis şekline dönüştürüldü. Toplam cinayetlerinin sayısı belirlenemeyen Manson ve grubunun 35 ölümden sorumlu olduğu sanılır. Charles Manson ABD'de nefret edildiği gibi, kendisini seven, serbest bırakılmasını isteyen çeşitli fan kulüpler oluşturup kampanyalar düzenleyen bir hayran kitlesine de sahiptir.

6 Mart 1970 tarihinde Manson'ın şarkılarından oluşan Lie: The Love & Terror Cult adlı albüm yayımlandı.Bu albümde daha önceleri Beach Boys tarafından bestelenen "Never Learn Not to Love"ın yeni bir sürümü olan "Cease to Exist" gibi kayda değer çalışmalar yer almaktadır.Ancak yayımlanmasından sonraki iki ay içinde albüm için basılan iki bin kopyanın sadece 300'ü sattı.Bu albümden sonra sürekli olarak Manson tarafından kaydedilen çeşitli müzik çalışmaları gündeme geldi.The Family Jams adlı albüm iki disklik bir çalışma olup 1970 yılında Manson ve ailesi tarafından kaydedilen şarkıları içermektedir. Steve Grogan tarafından gitar ve ana vokalleri üstlenilen albümde Lynette Fromme, Sandra Good, Catherine Share gibi isimlerin de imzası yer almaktadır. One Mind adındaki müzik, şiir ve konuşma kayıtları derlemesi de Nisan 2005'te yayımlanmış olup,Creative Commons lisansı altına alınmış durumdadır.

Amerikan rock grubu Guns N’ Roses da Manson'ın "Look at Your Game, Girl" adlı şarkısını 1993 albümleri "The Spaghetti Incident?" içinde belirtilmeyen on üçüncü şarkı olarak tekrar kaydetti. Marilyn Manson albümü Portrait of an American Family'de yer alan "My Monkey" adlı şarkıda Charles Manson'ın "Mechanical Man" şarkısında da yer alan sözler geçmektedir.

Yine Manson'ın "I'm Scratching Peace Symbols on Your Tombstone" (veya "First They Made Me Sleep in the Closet"), "Garbage Dump" ve "I Can't Remember When" adlı şarkıları 1976 yılı televizyon filmi "Helter Skelter"ın özgün film müzikleri arasında yer almaktadır. Ancak buradaki sürümlerin seslendirmesi Steve Railsback tarafından yapıldı. Günümüzdeki popüler bir şehir efsanesine göre Manson, 1965 yılında Monkees grubuna katılmak için bir yetenek denemesinde bulundu fakat o dönemde McNeil Adası'nda hapiste olduğu için bu isteği geri çevrildi.

Tate-LaBianca tutuklamalarından sonraki aylar içinde Manson, yeraltı basını tarafından 1960'ların "karşı kültürüne" bir örnek olarak ilan edildi.Haziran 1970 sayısında yer alması için Los Angeles'a gelen bir Rolling Stone yazarı, kanlı "Healter [sic] Skelter" cesedinin fotoğrafını gördü. Bu da Manson'ı popüler kültürle bağdaştırmaya yetecek bir tespitti. Manson'ın modada,grafiklerde,müzikte,filmlerde, televizyonlarda ve tiyatro sahnelerinde bıraktığı bir etki bulunmaktadır. Kurgusal olmayan Helter Skelter adlı kitabın 1994 basımı için oluşturulan bir sonsözde, davacı Vincent Bugliosi, bir BBC çalışanının kullandığı ve o dönemde Manson'a Avrupa'da nasıl bakıldığını özetleyen "neo-Manson ekolü" tabirine yer verdi.

Popüler müzik kültüründe Manson'a değinen çalışmalardan biri de, Alkaline Trio'nun "Sadie" adlı çalışması olup sözlerinde "Sadie G", "Ms. Susan A" ve "Charlie's broken .22" gibi kalıplara yer verilmektedir."Sadie Mae Glutz", Susan Atkins'in Manson'ın da içinde bulunduğu ailede bilindiği isimdi. "Sadie"nin sözlerini daha sonra Atkins'in yargılanması sırasında yaptığı ifadeden konuşma kayıtları izledi.

Manson o kadar büyük bir alanda etki bıraktı ki, kimi müzik gruplarına da bir şekilde isim verdi. "Spahn Ranch" ve Marilyn Manson gibi gruplar bunlardan ikisidir. Yine ailenin yaptığı suçlar, John Moran'ın opera çalışması The Manson Family ve Stephen Sondheim'ın müzikali Assassins gibi çalışmalarda kendine yer buldu. Manson'ın başından geçen kimi olaylar televizyona uyarlandı. South Park bölümlerinden olan Merry Christmas, Charlie Manson!'da, Manson, "666" sayısına ithaf edilen "06660" şeklindeki koğuş numarasıyla, animasyonda yer almıştır.

"Manson" adındaki bir belgesel Robert Hendrickson ve Laurence Merrick tarafından 1973 yılında çekildi.

"Charles Manson Superstar" adındaki bir belgesel Nikolas Schreck tarafından 1989 yılında çekildi.

[old_news_related_template title="Dünyanın en ünlü seri katili Charles Manson öldü" desc="1960'lı yıllarda yönettiği tarikat ve seri cinayetleriyle önce idama daha sonra da ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Charles Manson'ın öldüğü açıklandı. 9 vahşi cinayetin zanlısı ve aynı zamanda dünyanın en ünlü seri katili Charles Manson öldüğünde 83 yaşındaydı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/manson.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/dunyanin-en-unlu-seri-katili-charles-manson-oldu-2097319/"]