CIA'in yeni üyelerinden biri olan Lulu isimli Labrador cinsi köpek, göreve başladıktan kısa bir süre sonra emekliye ayrıldı. Görevi koklayarak patlayıcı maddeleri bulmak olan Lulu, görevinde inatla isteksiz davranmaya devam edince bu hayatın ona göre olmadığı anlaşıldı. Bir K-9 köpeği olarak çalışmak değil sadece oyun oynamak isteyen Lulu, en kısa sürede emekli edilen CIA çalışanı oldu. CIA resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, geçtiğimiz gün yapılan güncelleme sonucu Lulu'nun artık K-9 programının bir parçası olmayacağını açıkladı.

19 BİN MADDEYİ KOKLAYARAK AYIT EDEBİLİYORLAR

Bu birlikte görev alan köpekler, 19 bin farklı patlayıcı maddenin kokusunu öğrenmek için 10 haftalık yoğun bir programa alınıyorlar ve eğitimin sonunda 10 ayrı testten geçip resmi bir CIA çalışanı olmaya hak kazanıyorlar. Bu köpekler daha sonra ülkenin çeşitli yerlerinde, hatta zaman zaman denizaşırı bölgelerde görevlendiriliyor. Yeni mezun bir K-9 köpeği haftada yaklaşık 60 saat çalışıyor. Bu iş için eğitilen cinsler genellikle Labradorlar, Golden Retrieverlar ve Alman çoban köpekleri arasından seçiliyor.

lulu2

"BİR AJAN OLABİLİR"

CIA açıklamasında, bu eğitim sürecinin Lulu için oldukça zorlu geçtiğini belirtirken, "K-9 eğitmenlerimiz için köpeklerin bu işten keyif alması önemlidir. Bazen köpek testleri geçse ve tüm patlayıcıları ayırt etmeyi öğrense bile bir K-9 köpeği olmak onun için uygun bir hayat olmayabilir." diye ekledi.

Lulu'nun isteksiz tavırları ve mutsuz hali sonrası kabul edilen istifası Twitter'da da gündem oldu. Bazıları "Lulu belki de sanatçı ruhludur." derken, kimileri de onun bir ajan olabileceği ile ilgili espriler yaptı.

Lulu şimdi yeni arkadaşı Harry ile birlikte çok mutlu ve sevmediği işinden kurtulduğu için erken yaşta emekliliğin keyfini çıkarıyor.