Salı günü Konut önünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı protesto eden grupla Erdoğan’a sevgi gösterisinde bulunanlar arasında kavga çıkmış, kavgaya Erdoğan’ın korumaları da katılmıştı.

Amerika'nı Sesi'nde yer alan habere göre, Cohen, olaylarla ilgili görüşlerini Ortadoğu Enstitüsü’nün düzenlediği panelde dile getirdi.

Cohen, “Biz şiddeti kuvvetli biçimde kınıyoruz. Kuvvetli bir şekilde insanların barışçıl gösterilerini destekliyoruz, ve insanların seslerinin duyulmasına ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Ülkemizde şiddete yer yok” dedi.

Panele katılan, Amerikan İlerleme Merkezi’nden Alan Makovsky de olaylara karışan korumaların Amerika’ya bir daha girişine izin verilmemesi gerektiğini söyledi.

Cohen, “Bu tür hareketi tekrarlayanlar ya da ilk defa karışanlar gelecekte ister Cumhurbaşkanı Erdoğan’la isterse Erdoğan’sız Amerika ziyaretlerine dahil edilmemeli,” dedi.

Cumhuriyetçi Senatör Ben Sasse de Twitter paylaşımında, “Erdoğan bu ülkenin temellerinin ifade özgürlüğüne, din özgürlüğe, özgür basına ve protesto etme özgürlüğüne dayandığını hatırlamalı” dedi.

[old_news_related_template title="PYD ile ilişkimiz geçici ve taktiksel" desc="Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD/YPG'ye silah gönderme planları yapan Trump'ın Dışişleri Bakan Yardımcısı, 'YPG'yle ilişkimiz geçici ve taktiksel' yorumunu yaptı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/05/amerika.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/pyd-ile-iliskimiz-gecici-ve-taktiksel-1857160/"]