ABD'de potansiyelli ve umut vadeden öğrencilere verilen oturma izni olan DACA programını ABD Başkanı Donald Trump geçtiğimiz aylarda rafa kaldıracağını açıklamıştı. Kamuoyu tarafından, "Hayalperestler" olarak bilinen DACA programında olanlar oturma ve çalışma izni alabiliyor. Reuters'ın ele geçirdiği bir mektupa ise dünyanın en büyük teknoloji şirketleri, Trump'a karşı adeta bir mesaj veriyor.

Aralarında Alphabet'in Google'ı, Microsoft, Facebook, Intel, Uber ve IBM gibi şirketler, Trump'ın bu yasasını onaylamaması için Kongre'ye çağrıda bulundu. The Coalition for the American Dream (Amerikan Rüyası için Koalisyon) olarak kurulan örgüte dahil olan bu şirketler, "Kongre'nin Hayalperestler'i koruması için harekete geçmesi gerekiyor" yorumunu yaptı.

[old_news_related_template title="Mark Zuckerberg 10 bin dolara dadı mı bakıyor" desc="ABD'de bir hayli popüler olan dadı arama sitelerinden birine yakın zamanda verilen bir ilan yeni bir iddiayı gündeme getirdi. Çince bilen bir dadının arandığı ilan akıllara, Çinli eşi olan ve Çince öğrenmeye başlayan Zuckerberg'i getirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/09/zuckk.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/mark-zuckerberg-10-bin-dolara-dadi-mi-bakiyor-2021109/"]

Harekete, Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg'in önderlik ettiği belirtilirken, gönderilen mektupta, "Hayalperestler toplumumuzun bir parçası, ülkemizi korumalı ve ekonomimize destek vermeliyiz. Fortuna 500 şirketleri arasında en tepede olan 25 şirketin %72'si DACA programında faydalanıyor" ifadesi kullanıldı.