25 yıl aradan sonra ilk kez evinden çıkan 36 yaşındaki Abdülati'nin, bir dizi ameliyatın ardından başlayacak tedavisiyle üç yıl içinde 100 kilonun altına düşürülmesi hedefleniyor.

Havaalanının kargo bölümünden kamyonla Saifee Hastanesi'ne getirilen Mısırlı kadın, birinci kattaki odasına vinçle çıkarıldı.

BBC Türkçe'nin haberine göre doğumunda fil hastalığı teşhisi konan Abdulati'nin sağ kolu ve sağ bacağı tutmuyor.

iman34623edababAbdülati'ye hastaneye kadar nezaret eden Mısır'ın Mumbai Başkonsolosu Ahmed Halil, "İman, çok mutlu. Yıllardır sıkıntı çekiyor ve inşallah iyi olacak" dedi.

Hindistan'ın Kahire konsolosluğu, Abdülati'nin vize başvurusunu reddetmişti. Ancak ameliyatı gerçekleştirecek cerrah Muffazal Lakdawala'nın Twitter'da Dışişleri Bakanlığı'na yaptığı çağrıdan sonra Abdülati'ye vize verildi.

Hastane, altı ay burada kalması planlanan Abdülati'nin tedavisini ücretsiz gerçekleştirecek.

[old_news_related_template title="500 kiloluk Mısırlı kadın ameliyat için Hindistan'a gidecek" desc="Dünyanın en kilolu kadını olduğuna inanılan Mısırlı Eman Ahmed, tedavi olmak için Hindistan'a gidiyor. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/12/3049olsisldias.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/dunya/500-kiloluk-misirli-kadin-ameliyat-icin-hindistana-gidecek-1560904/"]