Tutsak olarak doğan ilk goril Colo 60 yaşında Ohio'da bulunduğu hayvanat bahçesinde hayatını kaybetti. Kafesinde ölü bulunan Colo, yetkililerin tahmin ettiği yaşam süresinden 20 yıl kadar daha fazla yaşadı.

Colo, türünün bilinen en yaşı üyesiydi. Geçtiğimiz Aralık ayında son doğum gününü kutlayan goril Colo, bütün hayatını bir kafesin içinde tutsak olarak geçirdi.

babycolo
Colo'nun bakıcısı, 1956 yılında doğan gorile ilk yıllarda nasıl bakacaklarını hiç bilmediklerini, o yıllarda da bu konuyla ilgili pek fazla bilgi bulunmadığını söylerken, "Çoğu zaman uyuması için Colo'yu ayağımda sallardım" dedi.

60 yaşında hayatını kaybeden Colo, yaşadığı süre boyunca 3 çocuk, 16 torun ve 12 torun çocuğu sahibi oldu.

[old_news_related_template title="Sosyal medya bu iki köpeği konuşuyor..." desc="Ukrayna'da tren raylarının üzerinde dondurucu soğukta, üzerlerinden geçen trenlere rağmen beklemeye devam eden Panda ve Lucy'nin hikayesi yürek ısıtan cinsten. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/01/pl.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/iki-kopegin-hikayesi-sadakatin-en-guzel-ornegi-oldu-1603680/"]

[old_news_related_template title="Köpekler neden insanlardan daha az yaşar?" desc="6 yaşındaki bir çocuğun 'Köpekler neden insanlardan daha az yaşar?' sorusuna verdiği cevap yürek ısıtıyor. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/01/kopsss.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/kopekler-neden-insanlardan-daha-az-yasar-1613860/"]