Almanya ile yaşanan gerilime değinen Erdoğan, önceki gün tamamlanan Körfez krizi hakkında, "Verimli ve başarılı geçti" yorumunu yaptı.

[old_news_related_template title="Erdoğan'dan AKP teşkilatına flaş uyarı" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan AKP grup toplantısında konuştu. Almanya'ya çok sert sözlerle yüklenen Erdoğan'ın gündeminde AKP teşkilatları da vardı. Erdoğan, parti teşkilatına yönelik, 'bize zarar veren kardeşlerimizi de uyarıyorum kusura bakmasınlar, biz uyarmadan kendileri bu uyarıyı yapsınlar ve adımı atsınlar' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/07/erdogan-grup.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/erdogandan-onemli-aciklamalar-25-1945656/"]
"Temaslarımız faydalı oldu ve bölgede istikrar ver barışı sağlamak için çalışmaya devam edeceğiz" diyen Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan detaylar şu şekilde:

• Batılılar ne talep ediyorsa Türkiye'nin kabul etmesini istiyor; ya bizim egemenlik haklarımıza saygı göstererek müttefiklik yapacaksınız ya da her saygısızlığınızın cevabını alacaksınız.

• Alman firmaları çekilir diyorlar, biz bugüne kadar hiç bir ülkenin Türkiye'deki yatırımlarıyla ters bir ilişkiye girmedik.

• Farklı kesimler üzerindeki arayışlarının farkındayız, vakti saati geldiğinde ajanlarının tepesine binmeye devam edeceğiz.

• İş dünyasından gelen sinyaller (Alman firmaların) yeni yatırımlarının sürdüğünü gösteriyor.

• Almanya ve ABD'de yapılınca suç sayılan eylem Türkiye'de yapılınca neden hak ve özgürlük meselesine dönüşüyor. Bizi bunlarla tehdide kalkarsanız yanılır ve siz kaybedersiniz.

• Son dönemlerde bu çevrelerin ekonomi silahına daha çok önem verdiğini görüyoruz, işi Alman firmaları için kara liste oluşturulduğu iddiasına vardırdılar. Yaşanan iletişim sorunu ortadan kalkmasına rağmen Alman politikacılar meselelerini tırmandırmaya çalışıyor, Alman firmalarla ilgili soruşturma yok.