Resmi temaslar için Çin'in başkenti Pekin'e giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşme trafiği baş döndürüyor. Uluslararası İşbirliği için Kuşak ve Yol Forumunu'na katılmak üzere geldiği Pekin'de temaslarına Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'la başlayan Erdoğan daha sonra Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ile bir araya geldi.

Görüşme trafiğinin bir sonraki durağı Macaristan Başbakanı Victor Orban olurken, Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Çin Cumhurbaşkanı Şi Jinping tarafından Büyük Halk Meclisi'nde karşılandı. Erdoğan ve Jinping başkanlığında basına kapalı gerçekleştirilen heyetlerarası görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü. Görüşmede iki ülke arasında imzalanan anlaşmalar arasında “Suçluların Karşılıklı İadesi Anlaşması”, Çin Halk Cumhuriyeti ile Karşılıklı Kültür Merkezlerinin Kurulmasına İlişkin Anlaşma” ve “Uluslararası Karayolları Üzerinde Taşımacılık Anlaşması” yer alıyor.

Erdoğan'ın görüştüğü isimlerden bir diğeri ise Birleşmiş Milletler Sekreteri Antonio Guterres oldu. Erdoğan, Guterres ile basına kapalı bir toplantı yaptı.