Sputnik'te yer alan habere göre, Bağdadi'nin Irak sınırı yakınlarında yakalandığına dair iddiaları değerlendiren Esad, "Hayır, bu doğru değil. Sınır şu anda IŞİD'in kontrolü altında. Sınır, Suriye, Rusya, ABD veya bir Batı ülkesi tarafından değil, sadece IŞİD tarafından kontrol ediliyor. Bu nedenle Bağdadi o bölgede tamamen güvende" dedi.

Daha önce basına yansıyan haberlerde, Bağdadi'nin Suriye'de Irak sınırına yakın bir noktada yakalandığı öne sürülmüştü. Ancak haberler teyit edilememişti.

Öte yandan Esad, Birleşmiş Milletler'e (BM) mektup göndererek İdlib'in Han Şeyhun kasabasındaki kimyasal saldırının soruşturulması amacıyla bölgeye heyet göndermesini talep ettiklerini belirtti. Esad, mektuba henüz bir yanıt alamadıklarını vurguladı. BM'nin şu ana dek bölgeye heyet göndermediğini çünkü 'ABD ve Batılı ülkelerin buna engel olduğunu' kaydeden Esad, "Uzmanlar, Han Şeyhun'a gelmeleri halinde kimyasal saldırıyla ilgili tüm iddiaların yalan olduğunu anlayacaklar" dedi.

"Teröristlerin birkaç yıl önce Halep'te Suriye ordusuna düzenlediği ilk saldırıdan sonra Şam, BM'ye başvurdu ve teröristlerin gaz kullandığının kanıtlanması için uzman gönderilmesini talep etti" diye devam eden Esad, başvurunun ardından benzer birkaç olayın daha yaşandığını ancak BM'nin her şeye rağmen heyet göndermediğini anımsattı. Esad, "Aynı şeyler bugün de yaşanıyor" diye vurguladı.

Diğer taraftan Suriye'deki ilgili bölgelere heyet gönderilmesi için sadece Rusya ve birkaç ülkenin temaslarda bulunduğunu aktaran Suriye Devlet Başkanı, şu ana dek bu konuda olumlu haberler alamadıklarının altını çizdi.