Yakın kurmaylarını bu iddialar sebebiyle tek tek uzaklaştıran Trump, hakkındaki bir gelişmeyi Reuters, 'acil' koduyla paylaştı. Geçtiğimiz yıl yapılan seçimlere Ruslar'ın müdahale ettiğine dair iddialar ve süreç devam ederken, Facebook yetkilileri hazırladıkları özel bir raporu teslim etti.

[old_news_related_template title="Facebook'un kurucusundan siyasete girme sinyali" desc="Her gün en az bir kere girdiğimiz ve yıllardır görmediğimiz insanların neler yaptığına baktığımız Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'den flaş bir hamle geldi. Bir süredir siyasete gireceği konuşulan Zuckerberg, ABD'nin eski başkanı Barack Obama'nın baş danışmanını işe aldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/04/zuckerberg.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/dunyaca-unlu-is-adami-siyasete-giriyor-1958320/"]

Facebook, ABD seçimlerinde Rusya'dan alındığını tespit ettiği reklamları ABD 2017 Özel Soruşturma Konseyi'nin başındaki Robert Mueller'e verdi. Raporda Facebook'un reklam satın almalarını kimlerin yaptığına dair veriler bulunuyor.

Geçtiğimiz aylarda Trump ne kendisinin ne de yakın çevresinin Ruslarla seçim pazarlığına girmediğini söylemişti. Facebook temsilciler, Rusya'dan toplam 100.000 dolarlık harcama yapıldığını duyurdu.