Zimbabve Devlet Başkanı Robert Mugabe'nin eşi Amai Grace Mugabe'nin, Johannesburg'da otelde genç bir kızı darbederek kaşından yaraladığı öne sürüldü. Güney Afrika yerel basını, oğullarını ziyaret etmek amacıyla Johannesburg'da bulunan Mugabe'nin, 20 yaşındaki Gabriella Engels adlı manken bir kıza lüks bir otelin odasında saldırdığı iddiasına yer verdi.

lİddiayı sosyal medya hesabından paylaşan Engels de Mugabe'nin çocuklarının saldırı esnasında annelerine müdahale etmediğini ve sadece olayı izlediklerini belirtti. Engels, alnında saldırıdan kaynaklandığını ileri sürdüğü kesikleri gösteren bir fotoğrafını da paylaştı.

Yüzümün her tarafı yara içinde

kOkayafrica adlı Zimbabwe yerel sitesine konuşan iddia sahibi Gabriella Engels, “ Dubai'de okuyan çocukları 25 yaşındaki Robert Jnr ve 21 yaşındaki Chatunga 'yı ziyarete gelen kadının anneleri olduğunu bilmiyordum. Elinde bir uzatma kablosu vardı ve beni onunla dövmeye başladı. Aklını kaçırmış gibi arka arkaya vurdu. Odadan emekleyerek zor çıktım. Ben modelim ve yüzümün her tarafı yara içinde. Adalet istiyorum” dedi.

Güney Afrika Dış İlişkiler ve İşbirliği Sözcüsü Clayson Monyela, yargıya taşınacağı kaydedilen iddialara ilişkin, "Bu davada diplomatik dokunulmazlık uygulanmayacak ve Grace Mugabe bir hanımefendi olarak, hükümetin veya hükümet görevlisinin bir parçası değil sadece bir başkanın eşi olarak dava görülecek." ifadesini kullandı.

Grace Mugabe, ülkesinde eşinden sonra devlet başkanlığı koltuğuna oturacak en güçlü adaylardan biri olarak gösteriliyor.