2011'de ABD'de düzenlenen Comic-Con etkinliğinde sahneye çıkan Momoa, "Game of Thrones'ta ve fantastik filmlerde oynamayı çok seviyorum. Çünkü hem insanların boynunu kesebiliyorsunuz hem de güzel kadınlara tecavüz edebiliyorum" demişti. Hollywood yapımcısı Harvey Weinstein'ın ünlü aktristlere tecavüz ettiği ve cinsel saldırıda bulunduğu iddiasının gündemde olduğu günlerde bu video ortaya çıktı.

Dizinin ilk sezonunda Khal Drogo karakterini canlandıran Momoa'nın bu açıklaması salonda kahkahalara sebep olurken, videonun ortaya çıkmasının ardından, oyuncu bir açıklama yayınladı. Instagram üzerinden takipçilerine mesaj atan Momoa, "Bu kadar düşüncesizce konuştuğum için hala hayalkırıklığı içerisindeyim. En içten özrümün bile bu yaralayıcı kelimeleri ortadan kaldırmayacağını biliyorum" dedi.

Tecavüz ve cinsel saldırının ciddi bir sorun olduğunu da dile getiren Momoa'nın canlandırdığı Drogo karakteri, Game of Thrones'un ilk sezonunda İngiliz oyuncu Emilia Clarke'ın Daenerys Targaryen karakterine tecavüz etmişti.