Lego Batman filminin vizyona girme tarihi yaklaştıkça filmin sponsoru olan firmalar tanıtım çabalarına hız veriyor. Lego ve Chevrolet yeni filmin tanıtımını yapmak amacıyla Batman’in “Dark Knight” filminde kullandığı Batmobile adlı aracı yeniden inşa ettiler. Gerçek hayattaki boyutuna uygun bir biçimde yeniden oluşturulan Batmobile için araçta toplam 344 bin 187 lego parçası kullanıldı.

İlgili haber: Sanal uzayda artık istediğiniz gibi koşabilir ve zıplayabilirsiniz

Lego Batmobile, 5 metreden uzun boyu, 2 metreyi aşkın yüksekliği ve 2,7 metrelik eniyle gerçeğini aratmıyor. Araçta bulunan lego parçalarının toplam ağırlığı ise yaklaşık 770 kilogram. Tek bir teker ağırlığının bile 45 kilogramı geçtiği aracın çökmesini engellemek amacıyla araç içerisine destekleyici alüminyum bir çerçeve yerleştirildi.

Chevrolet işbirliğiyle 222 saatte inşa edilen Lego Batmobile, gelecek Lego filmi için hazırlanan bir tanıtım aracı olduğu kadar üzerine harcanan emek nedeniyle aynı zamanda ayrıntılı bir işçilik sergiliyor. Lego firmasının bu devasa seti herhangi bir formda satışa çıkarmayı planlayıp planlamadığı henüz bilinmiyor.