2007'de Godiva'yı satın alarak bütün dünyanın ve çikolata tutkunlarının dikkatini çeken Yıldız Holding, yakın zamanda alkollü çikolata ve pralinelerin satışını durdurma kararı almıştı. 1926'da Brüksel'de kurulan marka, uzun yıllar boyunca Belçika'nın simgesi halindeydi.

Nisan 2017'de likörlü çikolata üretimini durduran Yıldız Holding adına açıklamayı yapan Godiva'nın iletişim müdürü Belçika Sudpresse gazetesine konuştu. Yetkili, "Stratejimiz bütün ürünlerimizi herkese sunmak ve alkollü pralinleri sadece yetişkinlere satmak üzerine kuruldu. Bütün ürünlerimizin evrensel bir şekilde en geniş kitleye ulaşmasını istiyoruz" dedi.

godiva1

80'i aşkın ülkede 450'den fazla butik ve mağazası bulunan markanın bu hamlesinin ardından Belçika basını ve Belçikalı sosyal medya kullanıcıları çok sert tepki gösterdi. Russia Today'de yer alan habere göre bazı medya kuruluşları markanın bu hamlesini "Müslümanları memnun etmek" şeklinde yorumlarken, bir Facebook kullanıcısı, "Godiva'nın artık Belçikalı olmaması çok üzücü" derken, bazı kullanıcılar "Türk çikolata yemeyeceğini" belirtti.

Bazıları şirketi boykot etmek için Facebook grupları kurarken, bazı sosyal medya kullanıcıları markanın müşteri kaybedeceğini belirterek, 'helal çikolata' lakabını taktı.