Bir ünlüye, bir politikacıya, bir karaktere hayranlık duymak, onu çok sevmek doğal bir şeydir. Hatta zaten sevgi duygusu insana verilmiş en önemli hediyedir ve çok güzeldir. Ancak ünlü hayranlığı konusunda hassas bazı noktaların farkında olmak da bizleri daha doğru davranmaya sevk edecektir. İtalya'da yaşayan ünlü artist  Cristina Guggeri , bazı kişilerin bu hayranlık konusunu abarttığını görünce bu konuyu sanatına döktü.

Ünlüler de İnsandır!

Komik aslında değil mi? Onların da insan olmadığını söyleyen yok ama bu böyle değilmişcesine davranırız. Çünkü onların en mükemmel halleri makyajlar, yoğun ışıklar, kamera teknikleri ile bize yansıtılır. Medya kuruluşları onların ne kadar da mükemmel olduklarını anlatır durur hep. Hayatlarının kalan pek çok kısmını bilmeyiz ama bu sefer de içimizde büyütmeye başlarız ünlüleri. Büyütürüz de büyütürüz. Oysa onların da insan olduğu pek aklımıza gelmez. Sanki onlar hiç hata yapmazlarmış, hiç bir yanlışları yokmuş, gibi bizde yer ederler. Hatta tuvalete gitmiyorlarmış gibi onları o halde düşünemediğimiz, bunu onlara yakıştıramadığımız hatalı bir algı dahi oluşabilir.
Arkadaşlar unutmayalım; hepimiz insanız ve hepimizin Winston Churchill'e (WC) ihtiyacı var...

''Hepimizin aynı gücü olmayabilir fakat hepimizin aynı ihtiyaçları var''


İtalya'da dünyaca ünlü artist Cristina Guggeri, hayranlarının; ünlü isimleri ilahlaştırıp tuvalete bile gitmeyen mükemmel varlıklar olduğunu düşünmesinden esinlenerek  yaptığı çalışmasında, bu isimleri bize photoshop yöntemiyle tuvalette hayal ettirdi.

Cristina Guggeri'nin eserlerine baktığınızda; Hayalinizdeki sanatçıyı; ''Ben bi küçük konser verip geliyorum.'' derken hayal edebilirsiniz.

Christina'nın eserlerini görenler; pozisyonlarımız farklı olsa bile, temel ihtiyaçlarımız aynı yorumunu yaptılar.

İşte sanatçının eserleri:

berlus is it kralice merkel neteny obama papa putin riri shakira sharon-stone tenis trump

Cristina Guggeri; Politikacıların, ünlü yıldızların, dini liderlerin ve ekranlarda görmeye alışık olduğunuz bütün isimlerin bizler gibi temel ihtiyaçları olan birer insan olduğunu
photoshop sanatıyla yaptığı çalışmasında, bizlere hatırlattı.

Teşekkürler Cristina Guggeri ünlülerin kapıya dayanan tuvaletini özgürlüğüne kavuşturduğun için. :)