Geçen hafta Faslılar için "pislik" diyen Wilders, Başbakan Mart Rutte'ye bu güvenlik açığının kabul edilemeyeceğini söyledi.

Emniyet, söz konusu polisin Fas asıllı olduğunu ancak Wilders'in yakın korumalığını yapmadığını söyledi.

[old_news_related_template title="Hollandalı aşırı sağcı lider Faslılara 'Pislik' dedi" desc="Hollanda'da aşırı sağcı Özgürlük Partisi'nin PVV lideri Geert Wilders, seçim kampanyasında Faslıları hedef aldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/02/2017-02-18t105838z_639866682_lr1ed2i0uhfas_rtrmadp_3_netherlands-election-campaign.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/hollandali-asiri-sagci-lider-faslilara-pislik-dedi-1687775/"]

Anketlere göre Wilders'in Özgürlük Partisi önümüzdeki ay gerçekleşecek genel seçimde ilk sırayı alacak.

Associated Press ajansına konuşan polis sözcüsü Dennis Janus, Pazartesi günü gözaltına alınan polisin "gizli emniyet bilgilerini özel alanda paylaşmakla" suçlandığını doğruladı.

Yıllardır polis korumasında yaşıyor


Emniyet içindeki kaynaklara dayanan yerel medya, bu bilgilerin Hollanda'da bulunan bir Fas mafyasına verildiğini yazdı.

Türkiye karşıtı açıklamalarıyla da çoğu kez gündem olan Wilders, ölüm tehditleri nedeniyle 10 yıldan uzun süredir 24 saat polis koruması altında yaşıyor.

Emniyet Genel Müdürü Erik Akerboom bir Hollanda radyosuna konuşarak bu polisin aşırı sağcı siyasetçinin koruyan ekipte kritik bir pozisyonu olmadığını, bu yüzden Wilders'in güvenliğinin tehlikede olmadığını düşündüğünü söyledi.

Ülkedeki Faslıların sayısını azaltma sözü verdiği için geçen yıl nefret söyleminden suçlu bulunan Wilders ise Twitter'da "Polisin beni koruyacağına gözüm kapalı güvenemezsem çalışamam. Bu kabul edilemez" paylaşımında bulundu.

Wilders'in Özgürlük Partisi'nin genel seçimde birinci çıkması beklense de diğer siyasi partiler bu partiyle koalisyon kurmayacaklarını açıkladı.

Rus elçi suikastını akıllara getirdi


Öte yandan, Hollanda gündemine bomba gibi düşen haber, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş'ın saldırısı sonucu öldüğü korkunç olayı akıllara getirdi.

Ayrıca Türkiye'deki birçok üst düzey devlet yetkilisinin polis korumaları, 15 Temmuz darbe teşebbüsünün ardından FETÖ bağlantıları nedeniyle ya açığa alınmış ya da tutuklanmıştı.