New York polisi, Weinstein ile ilgili 2004 yılında yöneltilen bir cinsel taciz suçlamasının tekrar ele alındığını belirterek, insanları bir saldırıya uğramışlarsa itirafta bulunmaya çağırdı. Londra polisi de yapımcıya yönelik taciz suçlamasının 1980'lere dayandığını aktardı.

Oscar ödüllü ünlü yapımcıyı bugüne dek cinsel tacizle suçlayanlar arasında Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie, Cara Delevingne, Lea Seydoux, Rosanna Arquette ve Mira Sorvino gibi isimler de var. Hakkındaki suçlamaların geçen hafta ortaya çıkmasının ardından ilk defa Çarşamba günü kameraların karşısına geçen Weinstein, "Hepimiz hata yaparız, ikinci bir şansı hak ediyorum" dedi.


[old_news_related_template title="Hollywood'un en büyük yapımcısına bir tokat da eşinden geldi" desc="Aşık Shakespeare, Kill Bill, New York Çeteleri ve Pulp Fiction gibi filmlerin yapımcısı dünyaca ünlü Weinstein Company'nin eşbaşkanı Harvey Weinstein'ın yıldızlara seks ve taciz suçlamasında sıcak bir gelişme yaşandı. Şirketinden kovulan Weinstein'a bir tokat da eşinden geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/harvey.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/hollywoodun-en-buyuk-yapimcisina-bir-tokat-da-esinden-geldi-2044393/"]


TMZ kanalına konuşan Weinstein, kendisine taciz suçlaması yönelten kadınlardan özür dilemedi. Weinstein'ın eşi Georgina Chapman ünlü yapımcıdan boşanacağını duyurdu. Oscar ödüllerini düzenleyen akademi, Weinstein'ın geleceğinin düzenleyeceği acil toplantıda ele alınacağını açıkladı.


[old_news_related_template title="Hollywood'un en güçlü erkeklerinden Harvey Weinstein seks hastalığına mı kapıldı?" desc="30 yılı aşkın süredir Hollywood sektörünün içinde yer alan Harvey Weinstein, sek yapma dürtüsünü frenleyemiyor! Çünkü..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/basliksiz-1-116.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/hollywoodun-en-guclu-erkeklerinden-harvey-weinstein-seks-hastaligina-mi-kapildi-2046008/"]


Cannes Film Festivali Başkanı Pierre Lescure 'suçlamalardan ötürü dehşete kapıldıklarını' belirterek, itirafta bulunanları cesaretlerinden ötürü tebrik etti. İngiltere'de ise Bafta Ödülleri Komitesi Weinstein'ın üyeliğine son verdi. Weinstein'ın kurucusu olduğu The Weinstein Company (TWC) şirketinin yönetim kurulu da ünlü yapımcıyla ilişiğini kestiğini açıklamıştı.