Ankara, Washington, Bağdat ve Tahran başta olmak üzere neredeyse bütün dünyanın karşı geldiği Kuzey Irak'taki sözde bağımsızlık referandumu sonrasında Irak  Başbakanı açıklamalarda bulundu.

BBC Türkçe'de de yer alan haberde İbadi, Kürt askerlerin ya Irak ordusunun bir parçası haline geleceğini ya da bölgede küçük bir yapıya dönüştürüleceğini söylerken, Ankara hakkında da küstahça açıklamalarda bulundu.

[old_news_related_template title="Barzani giderayak saçmaladı" desc="Irak'ta tartışma yaratan sözde bağımsızlık referandumu sonrasında görevini bırakma kararı alan Barzani, açıklamalarda bulundu. Televizyona çıkan Barzani, 'Irak, referandumu kullanarak Kuzey Irak'a saldırmaya zemin hazırladı' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/09/mesud-barzani.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/barzani-giderayak-sacmaladi-2068482/"]
İbadi, 2012'de Ankara ile Erbil arasında imzalanan petrol anlaşmasında Bağdat yönetimi IKBY'nin tek başına bu tür uluslararası anlaşmalara imza atmasının Irak anayasasına aykırı olduğunu söylediğini hatırlattı. Peter Cockburn'e konuşan İbadi, referandum sonrasındaki süreçte Ankara'nın hatasını anladığını söyledi.